woensdag 29 december 2010

Rinus De Jong Invitational

Eindelijk was het zo ver. vandaag begon deze bijzonder mooie eenige kerst toernooi die deze land nog rijk is
vroeger .... tjaaaa ..... vroeger was lang gelden en we leven in heden nie waar.
de eene toernooi wilot wel maar komt zich zelf voorbij gelopen en weet je dat het toch niet door gaat ,
maar toch alle beetjes helpen en vallen en opstaan staat er hier in den bosch een mooie jeugd toernooi.

ach mijn maat de handy man was me voor met de geweldigge foto`s . ik heber van genoten
en bij deze mijn relaas van een aantal wedstrijden die gespeeld zijn vandaag in den bosch.
kon  n iet van alle wedstrijden een verslag maken. tjaaa
doet net als of ik er verstand van heb  en hobby er maar verder en vandaar dat ik wat hand en span diensten doe en ook als een freeeeeking zebra rond huppel ook op de mooie parket van de maaspoort.
zou zeggen veel lees plezier en zo als jullie weten krietiek mag , maar zie mij dan in mijn  ogen de dag er na en zeg het dan nog een keer en reaktie mag altijd natuurlijk.


Door LuluHoops.









Dag - 1

Game ---- CBA Gran Canaria --- SOBA Antwerpen -- U 20



Het aller eerst is er wat stroef die moet gaan beginnen.
De dag en het toernooi zijn van start gegaan met aller kleintjes van U12
Onder de bezielende leiding van een goede vriend van mij waar we samen
Bijna dan begonnen op het pleintje bij Oss – Zuid.



Good old Wierd Goedee.
Gabber was me waar genoegen om je bezig te zien met aller kleintjes.
Deed me denken dat jij en ik samen op dat pleintje bezig waren . Jij dag en nacht.
Weer of sneeuw of stuuurmmm. Maakte voor je niks uit.
Nu staan we beiden hier op het parket van de basketball wal halla der natie hier in Den Bosch
Als het parket speelt vrij is zijn de eerste twee teams al aanwezig en zijn al hot om deze geweldige toernooi flair te geven.
Dat zijn de jongens U 20 van CBA Gran Canaria tegen de U 20 van SOBA uit mijn favo stadje uit Belgiƫ waar ik lekkel kan eten en drinken en bioscoopje kan pakken ..
Je weet wel geweldige stad van Antwerpen.




Waar de freeeeeking zebra`s ook rond huppelen rond dit parket om alles in goede banen te leiden , zie we met zijn alle dat cba gran canaria meteen van leer trekt en soba onderste boven loopt in deze eerste kwart waar kadeem pantohlet en de andere Nederlandse beloftes in bange dagen alles en iedereen voor bij vliegt waar we haralds karlis met een schitterende steal

Erg fraai af zien ronden met een verwoestende dunk en daarna de jongens van soba Antwerpen
Wel lekkel in de wedstrijd zien komen en niet bang zien van die spaanse harde mentaliteit
Is de eindfase van de eerste kwart nog voor gran canaria met 17-14.



Waar bloed erg snel toe vertoeft en vooral bij deze jonge honden is dat heel erg snel
Zien we in de tweede kwart acties aan beide kanten .
Niemand , maar dan ook niemand komt hier naar walhalla der basketball natie om wat balletjes in te gooien en elke speler wil laten zien … ik ben er ook.
Als ook de freeking zebra`s ook een stap of 20 harder moeten lopen

Zien we dat het spel heen en weer gaat en als het wat te heet word valt er een U – fout aan de kant van soba Antwerpen aan de nr. 12 maxim de bisschop op 2.50 te gaan nog in dit tweede bedrijf en is de coach van soba Antwerpen coach braeckmans daar absoluut niet blij mee en zien dat van af dat moment cba gran canaria`s verder weg lopen en horen we de gongg voor het brood nodige kruiden thee in het kleed kamers en zegt almachtige schoore bord tegen ons 43-32 is voor cba.



Waar de jonge bloed honden van de Canarias Basketball Academy niets voor deinzen en schakelen naar de 8`e versnelling waar de freeking zebra`s ook last van hebben laat staan de jongens van soba Antwerpen is het eigenlijk al afgelopen en zien we een geweldige oefen pot ….. ach …. Beetje kritisch mag wel denk ik.
Maar neemt niet weg dat we schitterende assist en fast break`s om onze oren krijgen en zeker die geweldige dunks om onze oren en zeker een basketball les van de jonge honden van cba gran canaria en die verlossende gonggggg is voor de jongens van soba en kijken we naar het bord en die zegt 67-42 voor cba.
Als iedereen snakt naar een warme choookkooolade melk met slagroom

Is niets mis verplaats denk ik. Het is best koud in deze hal als het niet vol zit zo vroeg in den morgen. Waar coach van soba zijn laatste time out pakt zien we en kijken wij met zijn alle naar het eind fase van deze wedstrijd en vallen twee spelers op voor mij in deze wedstrijd en dat is nr. 10 van cba .. kadeem pantophlet en nr 12 van soba maxim de bisschop en horen we de gongg is dus de winnaar cba met 89-61 bij de U20 poule



Soba Antwerpen
Maxim de bischop – 16
Dimitri van heesch - 15
Thierry fassaert – 13
Ian steppe – 6



CBA Gran Canaria
Charlon kloof – 21
Kadeem pantophlet – 17
Heralds karlis – 11
Johan van zegeren - 10










Dag  1

Game -- USK Praha --- Nedrlandse Team U 18





Als ik ook die pit stop nodig heb en de pit straat zit vol en ge moet nummertje trekken
Is wel lastig dan op twee plaatsen tegelijk te zijn.
Wat er dan over blijft is hardheid en jonge speelse jongens die graag willen basketballen en dat onder de vlag van de nationale U 18 team die dan tegen USK Praha speelt.
Wat ik dan zie is dat coach petr jachan die een time out neemt op 2.05 te gaan in de eerste kwart en zien dat nationale U18 team voor staat met 21-13.



Waar we getuige zijn die speelsheid en harde verdedigen van nationaal team van Nederland
En vechten voor de aanvallende rebounds en zo het gonggg tegemoet gaan en horen we die verlossende gonggg voor de jongens van praha is het dus 27-17 voor nationaal team U18.
Wat doen de freeking zebra`s eigenlijk als meer fouten zijn gefloten dan punten zijn gemaakt in deze tweede kwart. Als we de grens passeren van 6.40 zie ik 7 fouten op het bord maar twee punten gemaakt is door deze speelse teams die graag iets willen laten zien en we zien dus 29-17 voor Nederland U18.



Dat is het teken voor bonds coach burhan alibegovic om zijn eerste time out te pakken van deze wedstrijd en zien dat 2.18 te gaan is in deze tweede kwart en zien dat zijn jongens gestaag de voorsprong wel uitbouwen en met 39-24 voorstaan.
Waar misschien het rust gongggg op tijd komt voor de jongens van usk praha en zij dan lekkel kunnen gaan genieten van versgezette kruiden thee in de kamers en die gongg zegt ook ons
Dat 42-26 is voor Nederlandse selectie team U18.



Valt weinig te zeggen als de overmacht te groot is van de nederlandse boyzzzz
Die wel willen laten zien wat ze waard zijn en de strijd hard gestreden wordt en alles gegeven wordt aan de kant van de usk praha kant, maar net wat te kort komen om deze selectie jongens van de U18 team van Nederland te stoppen als we de verlossende gong horen van de derde kwart en zien dat 63-32 is voor Nederland.



Precies op de helft van deze laatste kwart die coach van usk praha neemt zijn wel verdiende tweede time out om zijn jongens om wat lucht te geven zo dat zij ook wat meer lucht de laatste fase van deze wedstrijd in gaan met een voldaan gevoel en we zien dat op het bord het eind zeg niet meer in gevaar kan gaan komen met 74-38 voor Nederlandse selectie team.
Waar de secondes weg tikken en ikke en jullie ook naar een lekkel koude pilske snakken hoor ik de gongg om jullie te verlossen en zien dat de eindzege in dit wed. voor Nederlandse selectie team U18 is met 78-41.





Nederlandse Team
Paul candiff - 12
Floris versteeg – 11
Shane hammink – 11
Koen grimbergen – 10
Dexter hope – 10





USK Praha
Daniel truhla – 10
Tomas kyzlink – 9
Lukas festr – 7
Dalibor fait – 6










Dag 1

Game – CBA Gran Canaria – Eiffel Towers U 20



Wat zegt deze zin hier boven tegen ons. Nou ….
Dat het een geweldige wedstrijd op scherpste van snede gaat gespeeld worden en ik kijk
Naar de tip off en van af dat moment is het dunks en assist om je oren die vliegen
Eens kijken of de freeking zebra`s dat ook doen, die stap extra extra ….extra harder
Als her nog maar 3.23 te gaan is in deze eerste kwart is het 12 -9 voor cba gran canaria en is de eerste time out van coach sander van der holst van eiffel towers.



Waar wij allen hier in de maaspoort sports and events aanwezigen zien hoe driftig gezocht word naar de vrije man onder de ringen en eiffel U 20 die assist niet kan bezorgen is gran canaria die eerst de gonggg hoort voor het vers gezette thee op den bank en zien 16-13 voor hen.
Waar charlon kloof meteen een steal maakt in de eerste aanval van eiffel towers en deze erg fraai afrond met een spetterende dunk zegt en belooft dit veel voor deze tweede kwart.

Dat je hard van stapel gaat betekent niet dat je dit lang kan volhouden waar coach sander van der holst zijn tweede time out neemt op 3.05 te gaan in deze tweede kwart is het maar 5 punten achterstand voor zijn jongens waar deze 10 punten was en zien dus 28-23 voor gran canaria op het bord.
Waar het rommelige elkaar aftroeft aan de beide kanten van het parket is het zoeken naar die open drie punters schoten aan de kant van gran canaria die maar niet vallen wilt en is daar wel opruim dienst van eiffel touwers die deze afvallende ballen oprapen en aan de andere kant wel in gooien en zo geschiede het dat we verlossende gonggg horen voor de echte herbal thee in de kleedkamers en zien dat gran canaria voor staat met 30-28 en belooft veel voor het tweede bedrijf.


Wat jullie al een paar keer lazen die ik ook dus gewoon herhaald heb is het hard en genadeloos op dit parket hier en beide teams geven elkaar geen duim breedte toe
Waar coach sander van der holst een time out pakt op 4.18 te gaan in deze derde kwart kan ik jullie vertellen dat heel veel zoeken is naar die broodnodige schoten die in gaan en zien dus 37-36 voor gran canaria.
Waar ik wel benieuwd naar ben is aan de beide kanten het turnovers van deze twee teams, maar die zie ik straks wel verschijnen. Zegt ook genoeg over deze wedstrijd tot dus ver als we het gonggg horen voor een ander bakkie kruiden thee zien we 45-44 nog voor cba gran canaria
Maar schijn bedriegt zegt men ook heel vaak waar eiffel towers voor stonden in deze laatste minuut van deze derde kwart met 4 punten en hebben door die vele bal verliezen een achterstand van een punt die ze goed moeten maken in deze laatste vierde kwart.



Die bal verliezen doen eigenlijk eiffel touwers de das om en zo worden ze omver gelopen door gran canaria die 9 punten uitloopt tot dus ver de hoogste voorsprong in deze wedstrijd
Als daar nr. 5 mike schilder twee maal raak schiet zien we op het bord 59-55 voor gran canaria en is nog maar 2.48 te gaan.
Wat doet nou de wel bekende deur dicht …. Nou zeker een slok koude biertjeee die naast me koud staat te worden, maar ook nr. 5 van gran canaria matyas hering die de bal op eist in zijn verdedigende helft, alles en haar opslokt op die helft, mirakileus de bal nog voor bij tovert van zijn directe tegenstander en aan de andere kant van de aanvallende helft een swissssss
Voor tovert uit de hoge hoed en kijken we dat hij achter de 6 . 75 meter staat en we weten dus dat,dat een drie punter is en zien 65-59 voor gran canaria en zoeken we langzaam de warme douches op.



Eiffel Towers
Matthew van tongeren – 19
Olaf schaftenaar – 9
Mike schilder – 9
Yunis eilyas – 6
jeffrey touw – 6



Gran Canaria
Charlon kloof – 19
Kadeem pantophlet – 11
Thomas de thaey – 11







Naast deze belevenissen had ik na de eerste wedstrijd vandaag .. die tussen soba antwerpen tegen cba gran cabnaria .. de tijd na de wedstrijd om met maxim de bisschop de geweldige speler van soba antwerpen  en de bezielende coach  van gran canaria rob orellana te praaten.
hier onder een kleine relaas.




LuluHoops - tjaa maxim vertel eerts zo kort na de wedstrijd zo al wat door je heen gaat.
Maxim - ik vond wel erg zoetjes .. dat ik mocht spelen ... eehhhh geweldig om hier te staan en tegen zo een goede ploeg als gran canaria tegen te mogen spelen. ge leert heel wat bij van deze jongens.tjaaa
de eerste match zo vroeg in de morgen is ook wel wat lastig, we moesten  wel heel erg zoeken op het parket.
LuluHoops - ik vond dat jullie de eerste kwart niet onder de indruk van de spaanse team
Maxim - neeuuuu .. dat is ook zo . we waren goed voorbreid door onze coach. en onze assisten coach heeft ook voor onderzoek gedaan en zo dat we goed voor de dag konden komen met shieke schooten alleeee
lekker spelen dus en we hebben niks te verliezen van daar.
LuluHoops - toch zien  we van af de tweede kwart dat deze jongens fysiek sterker waren dan jullie
Maxim - ze hebben bewezen dat ze betere team waren. ze waren groot en breed en lang en snel dus.
LuluHoops - ik heb wel genooten van je schooten en je assist  ,jij ook
Maxim - ja. we zijn een ploeg al hoe wel we niet zo lang samen spelen en toch komen we voor elkaar op.
ge moet ook niet alleen willen spelen en daar hebt ge een team noodig en ze dedendat ook voor mij van daar.
LuluHoops - dank je wel voor je tijd
Maxim - graag gedaan





LuluHoops - aller eerst welcom hier in holland en zeker in den bosch coach
Coach Orellana - thank you verry much en ... we zien heel erg blij dat we hier mogen zijn
LuluHoops - de eerste  wed. gewonnen van het toernooi , was het makkelijk
Coach Orellana - it was a tough game .... hard gewerkt en alles gedaan om te winnen als je ziet dat we bijna al 9 dagen kerst pauze zitten met deze jongens. om zo snel mogelijk deze wedstrijd onder de kiezen tge hebben en ons voorbreiden voor de wed. van heden avond.
LuluHoops - u zegt het al was wel stroef daar in de eerste kwart
Coach Orellana - it`s al lot of reasons ... geloof ik , kijk als je 9 dagen vrij hebt en  niet kunt trainnen en al deze kinderen moeten over de gehele continent europa vandaan komen is dat wel soms roestige start van een wedstrijd wel moeite voor moeten doen om ons aan te passen op het wat we tegen krijgen , zodat we verdedigende stops konden maken en van daar uit lekker de fast breaks konden op zoeken.
LuluHoops - wat vind u van deze toernooi tot op heden
Coach Orellana - faaaantasticlyy wel organised .... vollenteers are greate .. zo het is wel een eer om hier te mogen staan en te mogen deel uit maken met mijn twee teams hier. in zo een geweldigge basketball hal waar basketball geademt wordt. de gastvrijheid is geweldig hier.
LuluHoops - thank u for  your time
Coach Orellana - u are well  come







Door LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten