maandag 18 september 2017

Feeeeeel ... Slooooooooveniaaa


Team SLO



Slovenia overcome injuries to claim historic title in Dragic's swansong

Het is geen buren ruzie geweest.
Werd geeeeeeeen buren ruzie.
Was geen buren ruie.

Maar Slovenia is wel EuroBasket 2017 Champions. Zij versloegen Srbija met 93 - 85 in de Finale waar Sinan Erdem Hall te Istanbul hutje mutje vol zat en van de 2 Miljoen inwoners van het kleine landje Slovenia waren onder leiding van de Persident zelf iets van 1 , 5 er van in Sinan Erdem Hall te Istanbul.

Die uitzinnige fan`s zagen een ontketende Doncic en Dragic en Prepelic. Daar tegen over was de jonge Bogdanovic en oude rot der rots in de branding en dat is Macvan tegen op gewassen en dat is niet genoeg. Zo bleek uiteindelijk.



De eerste minuten was de energie daar aan de beide kanten en SLO. en SRB. gingen fel in de strijden werden scores heen en weer gemaakt. SLO.gebruik makend van hun afstands kanonnen zo als Doncic en Dragic en SRB. onder de borden de 3 musketiers aan spelers en dat zijn de Reus ..Marjanovic 2.20cm waar die bijgestaan werd door Macvan en Kuzmic.
Waar Dragic het antwoord had op de afstands schoten van Bogdanovic met de penetraties naar de ring kwamen SLO. wel dichter bij in de eerste kwart maar het is SRB. met 22 - 20 die SRB. voor staat einde eerste kwart.

Dragic was furieus en drukte zijn stempel aan de tweede kwart. Het was Draaaaaaaaaagic Orkaaaaaaaaaaaaaaaaaaan Eeeehh wel beetje wrang om dit te schrijven nie waar en waar onze landgenoten aan de andere kant van de groete plas al hun bezittingen kwijt zijn aan deze term.
Het zij zo en het leven gaat door.

Als Randolph ....de paspoort Sloveen ..ook zijn bijdrage levert begin deze kwart is het Dragic die de Sazzzz ...in zijn handen neemt. Sazz is de Turkse Folklorische gitaar ..voor de niet weters en dus begint hij de dans te spelen daar in Sinan Erdem Hall. Dat slaat over op de heupen van de rest van SLO. en we zien een harmonie aan folklorische ritmische danszzzz op den parket.

Met zijn danszz der folklore is Dragic die weergaloos spel de marge in de dubble cijfers brengt halver wege de tweede kwart en het antwoord is niet van Bogdanovic maar van good old Macvan en jonge Guduric. De stand in van 2.20 cm. lange Marjanovic waar die niet in de wedstrijd zit. Dus het zijn de scores onder de borden voor SRB. die de marge weer naar enkele cijfers terug brengt.
Waar de orkaan van Dragic heer en meester was op het parket was te zien dat hij al in de eerste twee kwarten al 26 punten heeft gemaakt en heeft hij GEEN ... vrije worpen gemist totdan waar we moeten nog 2 kwarten spelen en met zijn focus en tempo verhoging gaat SLO. de kleedkamers in met 56 - 47



De Turkish thee was zwaar denk ik in de kleed kamers en dat zagen we op het parket terug waar beide team`s veel balveriezen leden.Wara we dan op de helft zitten van de derde kwart is het maar 63 - 55. Ik dacht na zo een enerverende eerste helft en ploegen zo veel gescoord dat gaat over de 100 punten heen starks.daaaaaaaaaat zegt dan meteen voor de ondergetekende en Uuuuuu ... ook dat er niet werd verdedigd en dat klopt. Het is hop de rebound en hop na 1 x paas de bal in de andere netje of een veeeeeeeeeeeeeeeeeer 3- punters schot van beide team`s. Als we dan na 5 min. spelen na de rust er dan zo veel balverliezen zijn en weinig score`s tja het zijn ook maar spelertjes van pas 18 jaar oud en paar een jaartjes meer.

Het zijn en blijven puberende jonge jongensz en die willen maar een ding .... eeehhh laat maar.

Waar waren we gebleven ... juist jaa bij Doncic en die blasseerde zich zelf in een verdedigende rebound onder hun basket en had aan zijn enekel en exit Doncic. Dat is zuur om als liefhebber te zien. Dat wens je niemand om op deze jonge leeftijd en je staat en geweldige Finale te spelen voor je jonge leeftijd en zo ga je naar de kant. Van uit deze plek ...Luka ...jongen .... beterschap.

Dit betekend dan ook stuk minder aanval van SLO. en Dragic denkt dan dat hij alles op zijn schouders moet gaan nemen en dat doet hij ook en wat hij vergeet is dat hij al 34 jaar oud is en hij word moe. Tjaa ...obeeeeeeeer 3 x verse Turkish thee voor Dragic op de bank alstublieft en gaat u maar daar zitten uit hijgen aub.

Dat is koren op de brood voor SRB. en die komen terug in de wedstrijd en de marge komt nog een keer terug in de enkele cijfers als we de gonggg horen einde derde kwart is het 71 - 67 voor SLO.

Het is Prepelic de point guard van SLO. die denkt Luka is outttt Goran is oud en grijszzz aan het worden duszz ik ben er ook en in de eerste 2 min. van de laatste kwart zijn de scores daar voor SLO en we zien 75 - 67. De reaktie van SRB. bleef niet lang uit en als de dragende spelers er niet zijn bij SLO. is het voor SRB. iets makkelijker om terug te komen en dat zien we zo op het midden van de laatste kwart en het is maar 1 punt verschil en we zien 77 - 76 nog voor SLO.

Heeeeeeeet is a Baaaaaaaaaaaaal Gameee dames en heren der fabeltjes krant der bos uilen



Het is wel durven van coach Kokoskov om Dragic er uit te halen in monney time en op de bank te laten zitten als Doncic geblasseerd is. Het is karakter tonen en het is laten zien dat TEAM ... voor op staat dan namen op het parket. Het is ook een gok die je als coach neemt op zo een moment en wie anders dan Bogdanovic en Macvan die met hun focus en energie gelijk maken en 1 puntje voor komen waar we echt de monney time in gaan en dat is zo 2. 35 min. te gaan in deze Finale en waar de paspoort Sloveen ..Randolph van uit de vrije worpen gelijk maakt op 82 - 82. Spoooooooooooooooooooooooookeeeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyy ............

Dat is het ook en wie heeft dan koude handen ...wie heeft geen trillende handen .. shake it bake it babyyy ..... en onder getekende schenkt nog eens hot Turkish thee en gaan we de laatste minuten in van deze bijzondere Finale hier in Sinan Erdem Hall te Istanbul.

Waar Randolph niet veel aan de score verloop bijdrage kon leveren tot aan deze moment in de wedstrijd heeft hij wel de focus in de Monney Time en als de good old Vidmar onder de borden oorlog voert en belangrijke verdedigende rebound`s pakt is daar Prepelich om zijn team naar de victorie te leiden. Let wel Luka is aan d ekant met dikke enkels en ijs pack ...Goran is oud en grijszzzz en zit aan de zuurstof masker. Duszzz de point guard van SLO. loods zijn team en ook zijn coach durf aan de goede eidn en Slovenia wint deze Finale met 93 - 85 van Srbija.

Met deze overwinning is Slovenia Europesche Kampioen geworden ZONDER ... 1 wedstrijd te verliezen. Duszzz zij hebben al hun wedstrijden gewonnen.
Tjaaaaaaaa... dat is bijzonder om op te noemen en ook bijzonder is dat zij aan de goede kant van de loting zaten en die geluk ..mazzel moet je ook hebben nie waar.

Noemens waardig ook op te noemen is dat van de Groep D ..... er 4 team`s in de Top 16 zaten ..niks bijzonders dus , maar wel 3 x team`s in de Kwart Finales ...2 x in de Halve  Finale en dus 1 x in de Finale. Niets voor niets heeft de onder getekende geroepen toen de loting bekend was dat Groep D de Group Deszzz Doooodsszz was en aan die kant zat Slovenia Niet.

Van uit deze plaats feliciteren wij Slovenia en 2 miljoen inwoners met hun Kampioenschap.
Voor de cijfers en zooo zie die de link aub.


The All Starsss Five.



Pau Gasol -- Luka Doncic -- Goran Dragic -- Aleksei Shved -- Bogdan bogdanovic

The MVP

MVP
Goran  Dragic




Nice photo`s and info are from the web site off

Bron -- www.fiba.com/eurobasket2017

http://www.fiba.basketball/eurobasket/2017/news/slovenia-overcome-injuries-to-claim-historic-title




Door          LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten