maandag 11 september 2017

Merhaba ... Istanbul Dag 2 Top 16








Het is maar al te werkelijkheid waar om te constateren dat je niet kan winnen van torenhoge favo`s.
Wat je ook maar probeert en je komt tot aan de laatste snik ...dan staat er een andere op van uit The Benchhhh ... komt op parket en laat een bommmmmmm ...los en Swishhhhhhhhhhhh .......

Al dat energie al dat inzet al dat werklust  al dat hard in gaan al daaaaaaaaat ... tjaaaa wat
als het Pau Gasol niet is dan is het Marc Gasol  als die het niet is Rubio als die niet is de gekke baard mens  Sergioooooooooooo die van heeeeeeeeeeeeeel ver at the buzzzzzzer die een bom los laat en die dan ook swisssshhhh ..haar fijn in het netje gaat.

Dat is pech .... knaaaaauw .... dreun van je welste. In plaats van maar 3 punten naar de kleed kamers gaan ... is het toch nog 6 punten verschil. De jonge Turken hadden de goood old Spain tuk en in de hoek en toch kwamen ze daar uit met een Upper Cutt zo als een bokser dat doet in de 12 `e ronde als die moe is en de benen niet meer kunnen en de punches niet meer aankomen.

Dat was Spain na twee kwarten en met die buzzzzzzzzzer beaterrrrrrrr .... van Sergiooooooooooo was de lucht daar voor Spain die ze zochten anders waren de zuurstof flessen al aangerukt door de Rode Halve Maan van Turkije aan de Spain kleedkamers daar in Sinan Erdem Hall.

Die dreun kwam hard aan bij Turkey en dan zie je de sluwe ervaren vossen bij Spain die dan het regie overnemen. Maar de energie van de Turkse jonge honden ... Cedi Osman 20 jaar ..Furkan Korkmaz 20 jaar ... Kenan Sipahi 20 jaar  en nog een paar anderen die rond de 24 jaar zijn die dreun konden zij niet handelen en kwamen niet in de buurt van de ring waar Gaso and Gasol and Co die les goed hebben gelezen en hun video`s goed bestudeerd hebben door coach Scariolo.

Als dan Semih Erden onder de borden niets scoort hij had maar 2 a 3 punten in geheel wed. en de scherp schutter van Turkey en dat is Melih Mahmutoglu die werd vak kundig door Sergioooooo en Navarro en Rubio goed dubbled teamed en kreeg die kans niet om te schieten dan hang je als jonge ploeg die dan tegen Spain niets in kan brengen.

Het zij zo en waar ondergetekende trots op is op de strijd van deze jonge honden en de laatste kwart is dan een formaliteit voor de sluwe en ervaren Spain waar zij vakkundig de homme team er uit knikkeren met 73 - 56.

Waar vroeg op deze Zondag de eerste treffen was van de Dag 2 van Top 16 en die ging tussen Latvia tegen Montenegro. Waar Porsingis heer en meester was bij Latvia en zijn team op sleeptouw nam waar de eerste periode  27 - 15 het makkelijk ging voor LAT.  De rust was dan ook voor LAT.
met 53 - 37. Montenegro was te zwak om wat terug te doen in de rest van deze wedstrijd en zo won
LAT. met 100 - 68.

De tweede wedstrijd van deze Dag 2 was die tussen de andere titel favoooo`s Srbija tegen Hungary.
Srbija  gaf hun wat mindere tegenstanders nooit een hoop om in de wedstrijd te komen en zorgden nooit dat het marge onder 7 punten kwam.
Srbija had een focus opgelegd om Hungary nooit in de wedstrijd laten te komen dat weerspiegelde dat zij een totaal rebound overwicht had met 33 tegen 15 en tel daar bij op dat Adam Hanga de paspoort Hungariaaaaan ... onder de borden maar 1 punt gehele wed. kon maken.
Daar door deed Hungary hun best en speelden hun kunnen en dat was niet goed genoeg en Srbija won dan met 86 - 78.

De derde wedstrijd van de dag was die tegen TUR. tegen SPA.
 Maar dat hoeft geen uitleg meer.

Het was dan wachten op de laatste treffen van de avond en die was tussen goood old Russia tegen Croatia. Na dat de favooooooooo`s alles wonnen en geen bijzondere basketball te zien was daar in Sinan Erdem hall , was iedereen wachten op deze treffen. Coach Bazerevich van Russia hadden het geduld en inzet en wachten op de sterren van Croatia.

Russia gaf uiteindelijk Croatia een dreeeeeeeeeeeeun van je welste  en hebben hun tegenstanders met de grond gelijk gemaakt.

Tjaaaaaaaaaa .... inderdaad jullie lezen het goed , maar dat was dan in de tweede helft. Weet niet wat er gebeurde in de kleedkamers van CRO. maar Bojan Bogdanovic bleef overeind en Dario Saric was nergens meer. Het was Alexey Shved die boom boooom 2 x 3- p. raak schoot en zo fel van start ging Russia. Daar  deed dus Bogdanovic wat terug samen met Saric. en ging gelijk op waar 25 - 23 de eerste kwart voor CRO.

De  tweede bedrijf ... was dan voor de big mannen in the middle waar Zubkov bij Rus en Zoric bij CRO. de dans begonnen  en dan namen Shved en Bogdanovic het over een kant en andere kant en met een mooie lop paas werd de kleedkamers gezocht en RUS, stond voor met 46 - 42 en toen had Shved 14 punten en 7 assist.

Zo als gezegd  na de rust was daar Zubkov en Shved die dans begonnen en CRO. kon maar 2 punten maken in 5 min. game in de derde kwart. Als dan daar Fridzon er bij op telt bij RUS. met zijn ervaring waar Shved dan de dans weergaloos na speelt is het geen houden meer aan voor RUS.

Zo ging deze wedstrijd naar zijn einde en in de vierde kwart was er geen moment voor CRO. om terug te komen en alleen Bojan Bogdanovic die bleef overeind en dat is niet genoeg voor om RUS. van hun voetstuk te brengen en zo kantelt  deze wedstrijd naar het einde en wint Russia met  101 - 78 van Croatia.


Dan zijn de paringen daar voor de Quarter Finals

Die zijn op Dinsdag en op Woensdag in Sinan Erdem Hall te Istanbul

TUE. 12 SEP.

GER - ESP --  17.45h
SLO - LAT -- 20.30h

WED. 13 SEP.

GRE - RUS -- 17.45h
ITA - SRB -- 20.30h



Bron -- fiba.com

http://www.fiba.basketball/eurobasket/2017/live-updates



Door       LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten