woensdag 13 september 2017

Merhaba ... Istanbul Quarter Finals

Het is maar een doordeweeks dag zo een Dinsdag. Net wel de helft en ook weer net niet de helft van de week. Dan is het alles klaar in Istanbul waar in de Sinan Erdem Hall de eerste Quarter Finals wedstrijden aan de hal gaan.

De tipp off is die tussen Spain tegen de Bengel van den Buurt ... Dennis Schroder. Daar tegen over staat wel de twin towers aan broeders Gasol en Gasol.
Vraag was of Dennis daar door heen kon prikken en zijn team waar hij die geerfd heeft van Dirkkk en Der Manschaft naar de volgende level kon gaan tillen.

Onder aanvoering van Schroder is GER. die fel begont en een run plaats van 11 - 2 in de begin van de eerste kwart.Natuurlijk si coach Scariolo die naar een time - out vlucht en de troepen bij elkaar roept.
Na de thee op den bank is Schroder die zijn eigen wind achter na laag vliegt en GER. sluit de eerste kwart voor met 19 - 16.

Als na de periode rust Gasol en Gasol wat meer zuurstof flessen aangesloten waren zijn de jongens die van de bank komen en SPA. in de race houden. Waar Gaso en Gasol met zuurstof in den bloed meer energie verspillen is GER. en Dennis die hun ritme niet kunnen vinden in de aanval.
Waar de andere lange mannen  van GER. ook rubbertje mee vechten met Gasol en Gasol en dat zijn Voigtman en Theis blijft GER. in de voetspoor van SPA. Als dan geen van de beide ploegen uit kunnen lopen horen we de gongg voor de rust en is Spain voor met 34 - 33.

Coach Flemming hoorde ook van die zuurstof flessen en heeft de Turkse Rode Halve Maan 5 ,- Lira per fles gegeven en paar van die flessen aan laten rukken en iedereen zat aan de fles in de kleed kamers. Dat zagen we op het parket en GER. begon fel in de derde kwart waar Schroder 2 x een 3- punter raak schoot en Voigtman de defens de duimschroeven aandraaide kwam GER. voor met 45 - 43 en de zet was aan coach Scariolo.
Die vond in de jongeren versie van de duo Gasol en Gasol ...eeehhhh Marc dus en die was hot en die vatte flammmmm . Tjaaaaaaaa ... waaa wil je met al die zuurstof flessen.

Dus was de hoop van GER. van korte duur en SPA. gaf voll gas en joge deel van Gasol en Gasol was heer en meester van korte afstands schoten en ging de laatste periode in met de voorsprong van 65 - 53 en de jonge Schroder was afgestopt in defens van SPA.

Dit was eigenlijk de vrouuuuuuuwekeee met de wel bekende hamer en van af hier kwam SPA. nooit meer in problemen en controleerde de resterende minuten van deze eerste Kwart Finale wedstrijd.
Spain gaf in de vierde periode GER. geen enkel kans om in wedstrijd terug te komen en waar GER. kon dan geen vuist meer maken en zo won SPA. deze wedstrijd met 84 - 72 en is dus de eerste Halve Finalist.

Dan was het wachten op de tweede Quarter Finals wedstrijd in Istanbul waar de tipp off was laat in den avond in de Sinan Erden Hall. Die wedstrijd ging tussen Slovenija tegen Latvia.
Basketball van de koude pool cirkel schreef ik ooit eens en dat deed deze wedstrijd ook eer aan.
Wij weten dat jonge alles kunner speelt bij Slovenija en dat is Luka Doncic waar hij maar pas 18 jaar oud is. Bij Latvia is een andere jonge alles kunner en die is Porsingis en hij is maar pas 22 jaar oud.

Deze oude grijze duif wachte deze treffen met hoop en kreeg waar voor zijn geld voor de buis met lekker warme thee en lekkers op den tafel.

Alles zat er in deze wedstrijd en dit is basketball van deze oude continent en lekker veel dunks ... veel assists ... veel schoten ... T- fouten ... blocks shots ... weeeergaloze 3- punters .... at he buzzzzzzzzzzer ...drie punters .... blocks die veel harten deden breken en zekers geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeweldige ...dunsk om je oren waar menige NBA wedstrijden als mini wedstrijdje er uit zagen.

Als Uuuuuuuuuuu ...... deze wedstrijde niet LIVE gezien hebt ...dan doe je ..jullie best om deze wedstrijd als nog ergens terug te kijken.
Ik ga jullie meteen zeggen wie won en dat is Slovenija met 103 - tegen 97. Dus Slovenija de tweede Halve Finalist.

Tjaaaaaaaaaaa ..... hoge score nie waar en meteen denk ik en u ook niet verdedigd zeker. Neeeeeeeeeeeeu  waarom zou je als je van heeeeel ver weg 3- punters als Swishhhhhhhhhh raak kan schieten ... geef de bal aan aan Doncic en good old Dragic bij SLO. en bij LAT. is dat Porsingis.

SLO. begon de eerste kwart furieus en schoot met hoge schot precentage en sloot de eerste kwart voor met 34 - 23. Jaaaa u leest het goed 34 punten in de begin kwart van zo een wedstrijd waar om de knikkers gaan. Dan geeft je visite kaartje af. Maar LAT. en coach Bagatskis  zijn de verkeerde team en coach om dat te doen en LAT. en dus Porsingis deden hun naam basketball van kude pool cirkel eer aan.

Waar die basketball van koude pool cirkel zich herpakt in de tweede kwart is coach Bagatskis die zijn pupillen hun spel laat spelen en met elkaar laat spelen waar zij een weeeeeeeeeeergaloos aanval tentoon spreiden en assists en bal transport optimaal is en hoge schot precentage hun niet in de steek laat is LAT. die met voorsprong naar de kleedkamers gaan met 55 - 51.

Na de rust en wel verdiende warme thee daar in de kleedkamers van Sinan Erdem Hall te Istanbul is SLO. die hun tegenstanders in de hoek duwt en knocck out slaat waar Porsingis zijn 4è fout aan smeert is SLO. die heerlijk verdedigd en toch ook in de aanval hun jonge alles kunner opzoeken en dat is Doncic. Het was ware een Dooooooooooooooncic shoooooooooooow en als we naar de laatste kwart gaan is Sinan Erdem Hall zien we dat SLO voor staat met 76 - 66.

Net in het begin van de vierde kwart bezorgen de ontketenden LAT. de center spelers van SLO. hun 4è persoonlijke fouten en dat zijn Vidmar en Randolph. Daar boven op  kregen SLO ook T- fouten er over heen en zo kon Porsingis in een aanval 6 punten scoren.
Hij schoot een 3-punter en werd fout op gemaakt ...dus 3x vrije worpen wat hij dat feeeeeeeeiloos alles raak schiet de T- fout vrije worp ging mis en na de bal inname van LAT. schoot LAT. ook een 3-punter raak en zo kwamen zij voor met 79 - 75.

Dat was crisis beraad op de bank van SLO. en na de crisis top overleg stond in de hand boeken op bladzijde 65 paragraaf 7 sectie 4 . In nood gevallen ... breek de glas van Doncic en brenge hem op het parket. Dat deed ook SLO. en jonge Doncic kwam zag en hij schoot 2 x een 3- punter raak die weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeergalooooooos was en zo de crisis boj SLO. over won en van af daar was LAT. gebroken en Porsingis deed paniek schakelaar vroeg in werking stellen en deed zelf ego en keek niet meer naar zzijn team maten. Latvia bleef bij maar kon geen vuist meer maken tegen over ontketende Doncic en zo won Slovenija zo als eerder gezegd met 103 - 97.