donderdag 24 juni 2021

Alleeee ... Zuiderr Buuufff ...



Photo -- fiba.basketball


Onze Belgian Cats hebben het geflikt.

Coach Mestdagh zijn Staff en zekerszz zijn speelsters hebben een harde wedstrijd afgeleverd in hun Kwart Finale wedstrijd tegen jonge Russia. Ondergetekende riep al langer en vanavond was daar het bewijs er van.

Als een ieder van u deze wedstrijd niet LIVE gezien heeft dan dooeee ik je wat mannnn.

Eggg waar ...dan heb je de wedstrijd van de eeuw gemist. Maar onze zuider buuufff Belgian Cats begonnen de eerste kwart zeer sterk. Coach Mestdgh was op zijn hoede voor de 3- punters die de Russia heel makkelijk schoten tot dus ver en dat was te zien Belgian Cats en coach Mestdagh daar geoefend hebben.

Dunnn begin is kaaaaaaa booooeeemmmm voor Belgian Cats op 11 - 2 na paar minuten moet coach Alexander Kovalev van Russia vluchten naar de time out. Dat is in den pocket. Na de thee op den bank komen Russia op stoom onder leiding van jonge Maria Vadeeva en Co en de 1`e kwart is dan voor 21 - 20.

Het is vechten voor alle ballen en kansen. Dat zien we dat ook in de 2è kwart. Beide teams en gladiatoren op het parket geven elkaar geen ruimte en zijn de defens hard en venijnig. Emma Meesseman en Maria Vadeeva zitten al lang op dubelle cijfers tegen einde van deze 2è kwart. Dat zegt ons en mij ook op de bank met lekker hete Turkish thee dat we kijken naar een geweldige wedstrijd en strijd lust en maar willen winnen.

Jonge team van Russia die zijn ingespeeld. Vadeeva en Co spelen al van af hun U14 tijd met elkaar. Kijk op onze web site naar de EYOF -- European Youth Olympic Festival die in 2013 in Utrecht was. 

Wij van LuluHoops Basketball waren ter plekke waar de nog 15 jarige Vadeeva met U-16 Nationale team van Russia daar ook was. Bijzonder dat ondergetekende haar van dicht bij zag en nu Starrr van Womens Basketball off Europe. Wacht ...zij is al een Starrr nie waar.

Dan gaat deze 2`e kwart naar het einde en die is voor Belgian Cats met 22 - 17 waar bij zij de vermoeidheid goed baas beleven en op been beleven tegen de 3- punters geweld van Russia en dus gaan we met 41 - 37 voor Belgian Cats naar de kleed kamers.

Na de thee en de rust in den kamers gaan we door met deze bijzondere wedstrijd waar ondergetekende bekeek LIVE dus op de zuider buuuffss Tv -- Canvas.

Komaaaaan Meeeeiskeessszz ... onze meeeeiskessz doen goooee heeey ... Gaaouuu naar den korffff ...aayyyy ayyy aaaaaayyyy ....daa gom goeee niets aan te doeeen heee ....

Onder getekende zit op het puntje van zijn bankje en geniet van de commentaar en neemt de heerlijke Turkish thee tot zich en natuurlijk is ondergetekende voor Belgian Cats en voor coach Mestdagh en zijn beide dochters en den team van onze zuider buuufff.

Dan is de 3è kwart onderweg en Russia neemt meteen de voorsprong na 3- punter en baskets onder de bord door Ansatasiia Shilova waar Maria Vadeeva wat rust krijgt in het begin. De gevaarlijke 3- punters van Nina Glonti en van Anastasiia Shilova zijn zo zichtbaar waar Belgian Cats daar heel erg attent op zijn.

Ik kan al vast zeggen dat Glonti 5 op 6 van achter de 3-punters lijn raak geschoten heeft en Shilova 3 op 6 van achter de 3- punters lijn. Het is wel de tijd van Emma Meesseman en Kyara Liensken om op te staan. Waar Lienskens 3 fouten kreeg in kwarten 1 en 2 en waar door zij in de 2 è kwart niet aan spelen toe kwam en dat scheelde in deze 3è kwart waar coach Mestdagh haar effe op den bank liet. Dus is de 3è kwart voor Russia 21 - 20.

Zo gaan we dus naar de laatste kwart van deze wedstrijd met 63 - 58 voor Belgian Cats. Dat is maar een heeeel magere marge en dat weet ook coach Mestdagh en Kim Mestdagh en Lienskens en zeker Meesseman. Zij gaat den strijd voor en Shilova en Vadeeva volgen en geven de strijd niet op van 63 - 58 gaat het naar 66 - 63 en het word 68 - 63. 

Dan komt dus tegen het midden des 4è kwart Russia naar 68 - 65 door Vadeeva en daarna is het 3- punter van Shilova en we staan gelijk op 68 - 68. 


Photo -- fiba.basketball


Spoooooooooooooookeeeyyyyyyyyyyyy .....

Eeehh .. lief ...doe nog maar eens een hete Turkish thee. Zo kan ik mijn spaning tegen houden.

Zo ongeveer 3 minuten lang blijft het gelijk op 68 - 68 en wie anders dan Emma Meesseman die van Antonia Delaere een assist krijgt en 70 - 68 van maakt en gaan de midden stukje voor bij richting het einde van deze harde en spooookeeeyyy Kwart Finale in Strasbourg.

Word nog weer gelijk op 70 - 70 door Raisa Musian en daarna is het Kim Mestdagh die getergd is een verre 3- punter raak schiet en haar Belgian Cats naar 73 - 70 raak schiet. Wie anders dan Shilova aan de kant van Russia geeft antwoord met een andere 3- punter en we staan weer gelijk op 73 - 73 en wat is het spoooooooooooooookeyyyy. 

Dat is te zien op het parket dat jonge meiden aan beide kanten zenuw trekjes krijgen en toch constant willen blijven. Het focus ziet er goed op en willen winnen en naar de Halve  Finales willen gaan in Valencia.

Het is Jullie Allemand en Kyra Lensken die in de wedstrijd zit met haar 3- fouten en zeer belangrijk is voor Belgian Cats en zij maken met hun baskets 77 - 73 van en gaan de slot fase in van deze wedstrijd. Antonia Delaere maakt het nog mooier en zij schiet de 79 - 73 in en het antwoord van Russia komt met een 3- punter van Raisa Musian en we zien 79 - 76 en het is bal game.


Photo -- fiba.basketball


Mamaaaaaa ...  spooooooooookeyyyy ....

Eggg waar heeeeeyy ..als u deze wedstrijd nie LIVE hebt gekeken heeeyyy dan betaalde gijszzz mij 3 x lekker pilssskeeee....

Als de volgende korf er in ligt van Belgian Cats komt blijft Russia in het vizier met de 3- punter van Glonti. De stand op 0.53 secondes te gaan is 83 - 81 na de 2-punters jump shot van Musina en zo is de spanning helemaal op de top en gaan de slot stuk beleven.  Wie anders dan Vadeeva die op 0.33 sec. te gaan onder de bord makkie bal in den korff in legt en we staan gelijk op 83 - 83.

Dusz time out van coach Mestdagh en na de bal in name is het Antonia Delaere die 3- punter mis schiet maar het is Julie Allemand die snel is en de losse bal heroverd en 2 - punter raak schiet van af de para meter met nog 0.6 sec. te gaan en dus time  out voor coach Kovalev van Russia en we zien 85 - 83  voor Belgian Cats.

Na de time out is Russia die de bal in aanvals helft brengt en de bal in neemt. De volgende 0.6 secondes is ...... eeeehhhh issszzzz ...eeeehh wie kan  het ondergetekende vertellen die gezien heeft. Zo spooookeey en jonge speelsters van Russia krijgen de bal niet in den korff en is het tuuuuuuuuuuuuuuuuttttttt ...game over en Belgian Cats verslaan Russia en gaan door naar de Halve  Finales in Valencia. Winnen dus deze wedstrijd met 85 - 83.

Emma Meesseman 16 op 25 field goals -- 2- punters dus en 11 Rebounds en totaal 33 punten in deze wedstrijd.


Photo -- twitter.com/EuroBasketWomen


Daar tegen over stond Maria Vadeeva had 13 op 17 field goals -- 2- punters dus en had 7 Rebounds en totaal 30 punten.

Bijzondere cijfers om effe stil bij te staan.



Photo -- fiba.basketball


All The Info -- fiba.basketball


Door                             LuluHoops 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten