donderdag 17 juni 2021

EuroBasket Women ... Day 1




Photo -- fiba.basketball



WOMEN'S EUROBASKE
17 – 27 June 2021 / Spain - France
Thursday, June 17
Spain Valencia, Pabellon Municipal Fuente de San Luis
1
12:00
Sweden - Slovakia
74-57
2
15:00
Montenegro - Greece
70-55
3
18:00
Serbia - Italy                                                                      74-74
OT-- 86-81
4
21:00
Belarus - Spain
53-51
France Strasbourg, Rhenus Sport
5
12:00
Russia - Czech Republic
73-69
6
15:00
Bosnia and Herzegovina - Belgium
70-55
7
18:00
Slovenia - Turkey
72-47
8
20:45
France - Croatia                                                              105-63
105-63

Supplement --


Dunnn eerste dag van Women`s EuroBasket  had bijzondere verrassing er in.

In Valencia ...

Begon met met de wedstrijd Sweden tegen Slovakia. Je weet wel ..die van onze Orange Lions waar 2 x in den bubbeleee niet kon winnen. Nouu daar had Sweden makkelijke wedstrijd aan en won met 74 - 57er van. Misschien dat onze Orange Lions Dames ...eehhh laat maar.

Daarna was Montenegro tegen Greece en de Griekse dame `ssss hadden geen antwoord op Montenegro en die wonnen zij met 70 - 55.

De avond maaltijd game met bord op schoot was die tussen Serbia tegen Italy en daaaaarr was hoop ...passie ... vecht lust den topp en die wedstrijd eindigde gelijk op 74 - 74 en dussszzz verlengen en daar was het nagel bijten en uiteindelijk won Serbia met 86 - 81 van Italia.

Afsluitende wedstrijd van dunn avond in Valencia was die van homme team Spain tegen Belarus. Dat was strijd ten topp tot den laatste seconde  van die wedstrijd.

Natuurlijk is Spain favooo voor de titel en zij zijn ook de gast vrouwen van deze Women EuroBasket. Dus lag daar de druk op de schouders van coach Mondelo en zijn meiden. Dunnn tweede verrassing van dunn eerste dag was daar ook waar onder getekende wachtte dat deze wedstrijd ook naar de OT. zou gaan  en met nog

0.08 sec. te gaan was het 51 - 51 gelijk waar coach Trafimava van Belarus een time - out nam en de bal aan Alexandria Bently gaf de spel maker ...eeehhh klinkt nie Belarus ..iscchhh nie waar. Dat klopt ook want zij is genaturaliseerde Amerikaanse en zij schiet met een stop jumph shot haar team naar 53 - 51 langs zij Spain en winnen deze trillllleerrr. Zo zie je maar weer wat een betere genaturaliseerde speler-ster jou team kan brengen nie waar.

In Strasbourg ...

Daar begon de dag met de wedstrijd Rusia tegen Czech Rep. Dat was lekker ballen op en neer waar Maria Vadeeva in haar intervieuw zei dat zij klaar waren met net alles verliezen en dunn tijd daar is om te winnen voor deze jonge lichting van moedertje Russia. Dat deden ze dan ook en wonnen met 73 - 69

In de groep van onze zuider buuuuff Belgian Cats dus waar ook de moeder land in zit van ondergetekende Turkey dus. daar was de middag wedstrijd en de opening van deze Poules waar Belguim tegen Bosnia and Herzegovina speelde. Belgian Cats gingen met de TGV naar Strasbourg en in den kajuuuttte was er een ongelukje onder weg en Jana Raman brak haar hand en moest na arrivee in Strasbourg dunn ticket retour pakken terug naar homme.

Dat was en is een aderlating voor Belgian Cats voor de scorende vermogen en dat zag ook de ondergetekende LIVE op den Belgian Tv- Canvas.

Daar was Bosnia and Herzegovina heer en meester en gaf Belgian Cats geen kans.De hele wedstrijd was Bosnia and Herzegovina bij de les en schoot van de parameter erg goed en daar was Emma Meesseman niet op tegen gewassen en de eerste verrassing van deze EK. Basketball was een feit en Bosnia and Herzegovina won met 70 - 55.

Dan was de tijd daar voor de andere wedstrijd in dezelfde Poules en dat was Turkey tegen Slovenia tegen Turkey.  Ondergetekende zag die wedstrijd ook LIVE. Waar Turkey een nieuwe generatie kloof heeft en nieuwe lichting jonge meiden de laan opstuurt. 

Ondergetekende was niet in verwachting dat moederland zou gaan winnen maar was wel hopende dat de jonge meiden wel strijd zoude leveren. Dat gebeurde ook maar 10 min. dan was het over en wandelend kwam men and women over de middel lijn bij Turkey en dan breek je geen potten zo mooi geschreven.

Daar kan ondergetekende dan ook kort over zijn en Slovenia won met 72 - 47 en gaf een visite kaartje af voor de rest.

De laatste wedstrijd dunn avond in Strasbourg was die tweede homme team dat is France en die speelden tegen Croatia. In het begin was Croatia goed en bood tegen slag en in de laatste periode naar de rust toe gaf France gas onder aanvoering van good old Sandrine Gruda. Ach ... zij is 33 jaar en nog steeds alive and kickking.  Wie wil haar nou niet in haar team hebben met haar prestatie en ervaring en haar vaste afstands schoten en zeker het gevecht onder het bord.

Ondergetekende ging op zoek naar de Franse sport kanaal Canal + Sport en zag daar deze wedstrijd LIVE.

Onder de bezielende zienende oog van Team Manager -- Celine Dumerc en zeker The Chieff -- coach Valerie Garnier zagen zij dat Sandrine Gruda gaf gas en Co volgden haar zette de versnelling in dunnn 6 è en keken niet meer om en Croatia had daar geen antwoord op en zo won France met 105 - 63  van Croatia.

Domper was in de eerste minuten van deze wedstrijd na een actie jonge speelster Epupa van France door haar enkel ging en niet meer verder kon spelen. 



Door                           LuluHoops  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten