zondag 20 juni 2021

EuroBasket Women ... Day 3

 


Photo -- fiba.basketball


Sunday, June 20
Spain Valencia, Pabellon Municipal Fuente de San Luis
17
12:00
Montenegro - Serbia
75-87
18
15:00
Sweden - Belarus
54-78
19
18:00
Italy - Greece
77-67
20
21:00
Spain - Slovakia
93-61
France Strasbourg, Rhenus Sport
21
12:00
Bosnia and Herzegovina - Slovenia
81-91
22
15:00
Turkey - Belgium
61-63
23
18:00
Czech Republic - Croatia
67-84
24
20:45
France - Russia
85-59


Suplement -- 


In Strasbourg --

Na een wel verdiende rust dag en dat was op Zaterdag waar de vogeltjes Tjilppppeen en de bijtjes Buuzzzzz en de boooompjeszzz Voooooeieeen.

Dan heb je huis -- boompje en waar zijn dan de beeestjeszz ... eehhh dat is dan een heel andere verhaal. Ondergetekende houd nu effe op de Group C in Strasbourg.

Daar was om 12.00h wedstrijd in deze Poules Slovenia tegen Bosnia and Herzegovina. De twee verrassingen van deze EK. Op de vroeg in de middag begon Bosnia goed aan deze treffen waar de 1è kwart 25 - 23 voor Bosnia was.

Dat betekend dan ook beide team`s na 4 dagen basketball geweld de zin in hadden. Niks is minder waar en Slovenia geeft een dreun aan Bosnia in de 2è kwart en die is met 31 -- 12 voor Slovenia. Die dreun dendert na in de rest van de wedstrijd waar Bosnia wel vecht maar niet dichter bij komt en met 91 - 81 wint Slovenia.


Na wat inwendige energie en Turkish thee op onder getekende bank was daar wachten op de wedstrijd die alles zou gaan beslissen in deze Poules C en die wedstrijd was Turkey tegen onze Zuider Buuufff ....Belgian Cats.

Voor Turkey die 2 x wedstrijden verloor was het must win wedstrijd. Voor Belgian Cats was het een Do or Die wedstrijd. Waarom ..nou simpel eigenlijk.  Als de Belgian Cats wint zijn ze nummer 1 in de Poules maar wint Turkey dan word Turkey nummer 3 in de Poules C en de Belgian Cats gaan op onderlinge wedstrijden naar huiszzzzz omdat zij in hun openings wedstrijd stom verloren van Bosnia Herzegovina.

Dus ondergetekende zat op den thuis bank meee lekker Turkishhh thee met neeeefjeszz en de nichtjeee en kom maar op. 

Wilde deze wedstrijd op dunn Belgian Catszz Tv --- Canvas volgen en ondergetekende zappppinggg daar naar toe. Ondergetekende was effe vergeten dat landje van Belgian Cats kneeeeterrr gekke landje is van lekker Pilskeee ...maar ook van berg op berg af fietsen en op Canvas was de KRITERUIM van Omloop Der Moskeee van Istanbul. 

Niet verbazend natuurlijk. Als men and womeen daar kon kiezen omloop der ..of basketball ..waaaa basketball. Allee ..jungskee ..ga de keszzz effeke zapping doen naar Bisiklet ...


Turkey begon goed aan deze wedstrijd waar Belgian Cats lekker frivool speelden en shotjeszz ingingen. De beide team`s vochten voor die ene kans. Dat was te zien en die wedstrijd spanning was ook bij onder getekende op de bank voel baar. De eerste kwart is 15 -- 16 voor Belgian Cats. Dat zegt al genoeg. Maar in de tweede kwart is de doorslag gevende feit is dat Turkey basis 5 - spelers moe worden en zij naar de bank moeten en daar is Turkey zwak en de shotjesszz van Belgian Cats die vallen en de 2 è kwart is voor Belgian Cats met 25 - 16. Die marge van 9 a 10 punten bleef ook na de rust.

In de derde kwart is Turkey iets meer zeker en beide ploegen voelen die spanning en daar door gaan veel ballen mis. De open schoten en de lay - up`s ook. Dan is de 3è kwart voor Turkey met 14 - 10. Dan komt alles aan op de 4è kwart. Gijszz bent moe -- het gevecht op parket op top niveau -- strijd is hevig en vechten voor die ene plek. Dat zien we in de laatste kwart. Deze jonge ploeg van Turkey vecht voor die ene mogelijkheid.

Belgian Cats is dit hun Golden Generation en kunnen nog aantal jaren mee en zij gaan zo wie zo naar de Olympische Spelen in Tokio en daar sluit ook Ann Wauters met haar bakken ervaring. Voor Turkey zijn voor de 9 van de 12 speelters is dit de 1è keer dat zij op Europesche niveau acteren. Mee dus doen aan op de EK. platform. Turkey is dus bezig met generatie wissel en waar bij de ster van Turkish basketbal Isil Alben geblaseerd is en niet er bij is.

Het gevecht van Turkey levert wel winst op in de 4è kwart met 16 - 12. Waar wel het slot stuk van deze wedstrijd in deze 4è kwart erg spannend was met nog 0.56 sec. te gaan is het 63 - 60 voor Belgian Cats en Turkey 3 x toe kans had in de aanval om langszij te komen. Belgian Cats zat in fouten last en je hebt de bal en wat doe je flikker je de bal weg van heeeeeeeeeeeeeeeeeel ver achter 3- punters lijn en je pakt wel de aanvals rebound en doe je het zelfde.

Onder getekende vind het weer stom en rekent de bondscoach van Turkey aan. Jou speelsters zijn onervaren op dit niveau en laat staan om slot fase van zo een belangrijke wedstrijd te spelen. Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .. Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar ...Deeeeeeeeeeee ...Ringggggggggggg.


Of je maakt een Aanvallende fout ...denk het niet ...of maakt Belgian Cats de fout op doelende speler en dan staat de klok stil en je gaat naar de Vrije Worp lijn.

Nog 0.56 secondes zijn laaaaaaaaaaaaaaanggg ...bij basketball. Uiteindelijk na 3 x aanvals rebound door Turkey word er fout gefloten en speelster van Turkey gaat naar de lijn. Tjaaaaaaaa... spanning nie waar en jonggggg ..zij schiet 1 x raak dus 63 - 61 voor Belgian Cats. 

De  volgende 0.56 secondeszzz van deze wedstrrijd is spooooooooooooooooookeyyyy ... en de jonge speelster van Turkey krijgen niet voor elkaar om fatsoenlijke bal te veroveren en fatsoenlijke ballen er in te flikkeren. Daaar is dus Belgian Cats beter in met Emma Meesseman en Kim Mestdagh -- Kyara Lienskens -- Antonia Delaere en Turkey kan dan ook geen fout maken.

Met nog 0.07 seconden te gaan is de Time - Out voor coach Mestdagh en na de bal in name kan Turkey weer geen stop de klok fouten maken. Eeeeh dat doen ze wel maar de hmmmmm ..freeeeking zebra`s in grijszzz geeel fluiten die fout niet.

Onder getekende moet toch iemand de schuld er van geven ...toch...

Het zij zo en gefeliciteerd onze Zuider Buuffff  ... Belgian Cats en met deze winst eindigen zij op de 1è plek in deze Poules C. Waar Bosnia and Herzegovina nummer 2 word en Slovenia nummer 3. Turkey kan vakantie gaan vieren.



Door                              LuluHoops 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten