maandag 28 juni 2021

Serbiaaaa ... EuroBasket Women Champions 2021



Photo -- fiba. basketball


Het is Serbia gelukt om EuroBasket Champszz te worden. In de Finale wonnen zij van France met 63 - 54.

Zo als ondergetekende coach Maljkovic kent ...van de wedstrijden die onder getekende het zag ... begonnen zij furieus aan deze Finale. Zo als tegen Belgian Cats hebben Serbia en coach Maljkovic meteen druk gezet op Gruda -- Miyema en Michele en Co. De dragers van France.

Blijk baar heeft coach Garnier niet naar die Halve Finale wedstrijd gekeken. Onder getekende zag ze wel op den tribunes zitten en blijkbaar hebben ze niet goed opgelet.

Bijzonder is te noemen dat er maar een land is in Europa die AL ..hun Finale wedstrijden wonnen en dat is Russia. Samen met hun voorgangers de USSR dus. Weet de Z- Generatie wie of wat USSR is ??? Dat is de voorganger van Russia. Zij hebben en zij zijn de titel houders wat betreft winnen van EuroBasket Women.

 Russia heeft 12 x De Finales gespeeld in hun verleden en zij hebben alle 12 x gewonnen.

Voor France was dit de 10 x dat zij De Finale spelen. Voor af was dat zij 9 x De Finale speelden en daar van wonnen zij maar 2 x zegt ook al veel nie waar.

Voor Serbia is na 2015 Finale die zij ook wonnen was dit de 2 x De Finale en die wonnen zij dus met een groot overmacht en de teller staat dus 2 op 2 nie waar.


Photo -- basketfaul.com


De eerste kwart is 14 - 11 voor Serbia en de tweede kwart 17 - 15 ook voor Serbia dat zegt dan dat we 31 - 26 de rust in gaan. Dunn derde kwart begint Serbia met een nog harde deeeeefenszzzz en er is een 15 - 2 run van Serbia en France en coach Garnier leunt tegen den bording voor haar bank en kijkt er naar waar de marge naar 18 - punten toe gaat.

Eigenlijk is hier de Finale al gespeeld maar de keer zijde van harde deeeefenszz is dat de fouten last en met name de Ploegen Fouten snel op het bord komen en daar maakt France wel gebruik van en gaan vrij vaak naar dunnn vrije worplijn en zo is het beetje dragelijker en de derde kwart is voor Serbia met 17-14

De vierde kwart is dan in het midden en Serbia speelt vak kundig de vierde kwart uit en die is met 15 - 14 ook voor Serbia en met 63 - 54 dus zijn Serbia Womens Basketball Team The Euro Basket Champssszzz.

Nog maals wij van LuluHoops Basketball Van Harte Gefeliciteerd.


De MVP van Euro Basket Women is wie anders dan Sonja Vasic.


Photo -- basketfaul.com


De All Star 5 van het toernooi is ook al bekend.


Photo -- fiba.basketball


The All Star five of the championship 

Sonja Vasic (Serbia)
Endede Miyema (France)
Emma Meesseman (Belgium)
Julie Allemand (Belgium)
Jonquel Jones (Bosnia and Herzegovina)

Voor deze Finale  wedstrijd was dus dunnn troots finale wedstrijd. De wedstrijd dus voor de 3è plek wedstrijd en die ging tussen Belgian Cats en Belarus. Deze wedstrijd won onze Zuider Buuuuffff met gefocuste inzet enw edstrijd met 77- 69 en zo kregen zij dunn Bronzen Plak en kwamen zij op dunn 3è Podium terecht.



Photo -- twitter.com/FIBA


Namens LuluHoops Basketball ...Zuider Buuuff Belgian Cats en coach Mestdagh en Staff ... Van Harte gefeliciteerd.


De kranten koppen in Serbia.



БОГИЊЕ: Маестралне Српкиње на крову Европе!

Zurnal.rs


SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE! Košarkaška klinika u finalu, najbolje kad je najvažnije

mozzartsport.rs




Photo -- zurnal.rs



Photo -- Tanjug

              zurnal.rs



Door                                LuluHoops 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten