80-67

Scheduel -- basketfaul.com

Suplement --

In Valencia ...

Daar was de eerste kwart Finale wedstrijd van de dag en die ging tussen Belarus tegen Sweden. Het landje waar ondergetekende hartje heeft verloren en met name de Uni.stadje Lund - Zuid Zweden.

Daar was Belarus heer en meester waar 2 geweldige Powerrrrrrrrr Forwards in gelederen heeft. Een daar van is Anastasiya Verameyenka die rond 33 jaar is en moeder is. Heeft iets van 6 jaar bij FenerBahce Istanbul gespeeld Women EuroLeague. In de eerste helft had Sweden geen antwoord op Belarus en vakkundig was het 15 - 10 de 1è kwart en 11 - 4 de 2è kwart voor Belarus. Met dus 26 - 15 de rust ingegaan word. De derde kwart is dan wel hard en lekker maar die is met 19 - 17 voor Belarus en de laatste kwart is dan wel voor Sweden met 15 - 13 maar dat is niet genoeg om deze wedstrijd te winnen.

De zege is voor Belarus met 58 - 46 en zo staan de meiden van coach Nataliya Trafimava in de Halve Finale Vrijdag as. Bijzonder is het inzet en energie van Verameyenka. In 26 min. wedstrijd heeft zij 16-p en 10- reb. maar het bijzondererreee is de inzet van Maryia Papova in 35 min. wedstrij heeft zij 18-p en 11 - reb. te pakken en met zo 2 x Doubble - Doubble win je niet van Belarus.

Bijzonder is te noemen was dat zo 2 weken voor deze EK. deze team van Belarus

in Istanbul een oefen pot speelden tegen de jonge speelsters van Turkey. Daar konden zij niet zo makkelijk de bal niet eens over de middel lijn krijgen. Dat was dus zo 1 week voor het begin van deze EK.

Hmmmmmmmmmm ondergetekende vraagt af wat deed de bondscoach van Turkey verkeerd ???

Ook In Valencia ...

De homme team en de organisator van deze EuroBasket Women ... Spain dus moest in hun Kwart Finale wedstrijd aantreden tegen Serbia van coach Marina Majlkovic. Voor de grijze uilen onder ons waar onder de onder getekende. Zij is de dochter van groot coach van Serbia Bozidar Mjalkovic. Dat basketball ... zit dat in haar bloed en dat brengt ze over naar haar speelsters.

Spain is dood aan het bloeden. Waarom zegt de onder getekende dit nou voor coach Mondelo is dit na dagen van de gouden generatie van Spain en zij kwamen met hakken over de sloot over de Poules fase wedstrijden. Dat zij thuis voordeel hadden was de doorslag gevende tot dus ver en nu tref je Serbia en die zijn hard en geven nooit op. Zo ook deze Kwart Finale wedstrijd. De 1è kwart is met 15 - 13 voor Spain en de 2è kwart ook met 12 - 10. Met weinig baskets die door het netje ging in Valencia is het maar 27 - 23 voor Spain.

Dat betekent dat er geen wedstrijd gespeeld werd. Integendeel. Serbia gaf geen duim breedte toe en Spain en coach Mondelo vochten als El Torroooooo.

Oleeeeeee ... Oleeee en hard is het ook na de rust en Serbia neemt een stapje voorsprong en de 3è kwart is voor Serbia met 20 - 16. Als ik dan zeg al vast dat de 4è kwart 19 - 19 gelijk eindigd. Waaaaaat denkt u dan ???

Eeeehhh wat verteld gijszz nou ons ... een U12 wedstrijd of zooo gek. Nouu neeeeuuu en het is hard.... keeei hard en de freeeking zebras in Grijszzz -- Geeel hebben de opdracht gekregen om hommee team in de toernooi te houden. Immers van af heden stoppen we in Strasbourg en de Halve Finale Zaterdag en de Plaatsings wedstrijden ook en de Finale wedstrijden op Zondag zijn in Valencia. Dat kan dus niet denkt men and womeeeeen.

Nou het is 62 - 61 voor Serbia en na 2 x aanvals rebound door Spain en de harde defena van Serbia krijgt Spain de bal niet in den korfff. Wat zeinde ikee 62 - 61 voor Serbia en waar Cristina Ouvina heeft de bal en valt de basket aan. Word goed verdedigd en zij wilt dwars door 2 - verdedigers heen dribellen. Dat wilt ze maar ze gaat naar de grond met nog 0.05 sec. te gaan. De freeeeeking zebras fluiten fout tegen Serbia ...wie maakt geen moer uit maar de zebras geven 2 x aan Spain en Ouvina gaat naar de vrije worp lijn waar Ouvina 1 x raak schiet en we staan gelijk op 62 - 62 en dus verlengen.

Nog 5 extra tijd. Dat kan ik niet aan maar toch. In die Extra Time in basketball taal heet dat Over Time is Serbia zeer goed bij de les en laten niets meer aan de freeeeeeeking zebras over en vakkundig spelen zij deze Over Time uit en winnen deze Over Time met 9 - 2. Dat betekent dus dat Serbia deze Kwart Finale wint met 71 - 64 van Spain en naar de Halve Finale gaat.

In Strasbourg ...

Ondergetekende zag LIVE ... de treffen de Kwart Finale wedstrijd France tegen Bosnia and Herzegovina. Jeeee weet wel Les Bleusessszzz tegen Jonquel Jones. de verrassing van deze EK. met haar verschijning en haar inzet en energie. In de groeps wedstrijd tegen Turkey had de Turkish Jones en Bosnia in de hoek er was toen wachten op de Uppperr Cuttt en de Knockkk Out. Maar de bondscoach van Turkey die was stom genoeg om die niet te geven.

Ondergetekende vraagt af wie ooo wie heeft papiertje gegeven om op dit niveau te coachen.

Eeeehhh ... terug naar deze wedstrijd. In het eerste kwart is Bosnia en Jones die dreun geven en coach Garnier is aan het zoeken. Good old Sandrine Gruda is langzaam met haar voetjes tegen over Jones en dus is het Miyem en Gaby Wiliams van coach Garnier die Jones volgen. Na de dreun van Bosnia pakt coach Garnier de time out en brengt tegen het einde van de 1è kwart wel die ervaring Gruda dus op het parket samen met Miyem -- Wiliams en spel verdeler Marine Johannes en zo waar France achter de feiten aan liep kwamen zij voor en langs voor bij Bosnia waar we naar de bank gaan met het stand 18 - 16.

Den kruiden Les France thee op den bank van coach Garnier is het harde spel van haar over geslagen op haar speelster bij France. Greeeeetig zijn en Hard spelen en geeeeeeeeen medelijden hebben en niet na denken en er op en over heen. Dan zien we de tweede kwart 21 - 15 voor France en is nu Bosnia and Herzegovian die moet volgen en Jones die vecht en vecht en vecht. Als Helen Ciak niet is dan is het Endene Miyem en als die het niet is Sandrine Guruda.

Nou als dat niet kan is het Gabby Williams die Jones een dreun geeft en Jones die vecht als een Loooonleeeyy ... Galdiaaaaaaator en doet wat ze kan. De rust is daar en we zien dat 39 - 31 is voor France. Dan zit daar meer in zou je denken.

Niets is minder waar en coach Garnier heeft haar lesje wel geleerd en heeft dus de wedstrijd terug be en gekeken die tussen Turkey en Bosnia een week terug. Zij si wel goed bij de les en weet hoe je Jones moet tegen houden en zo ook Bosnia de verrrrassing van deze EK. Dus de derde kwart is onder leiding van Guruda die slim speelt en Johnnes die 3 x 3-p raak schiet op gegeven moment in de derde kwart en de marge op bijna 20 -p brengt voor France. Daar was de koek op bij Jones en de derde kwart is dan ook voor France met 24 - 16 en zo gaat in de 4è kwart coach Garnier naar haar bank.

De marge slinkt naar 11 punten in het midden van de 4è kwart en zet weer door en de ervaring in. Bijzonder was op dat moment in de wedstrijd had Jonquel Jones met nog iets van 3 min. te gaan al 29 punten en 24 Rebounds totaal. Hier mee brak zij weder om FIBA Womens EuroBasket Rebound Record. Zij bracht die Record dus naar 24 stuks en petje af.

Photo -- fiba.basketball

Met gefocuste spel heeft coach Valerie Garnier en France hun favoooo status waar gemaakt. Dus winnen zij deze wedstrijd met 80 - 67 en gaan dus naar de Halve Finale op Vrijdag.