51-71

Supplement --

Valencia ...

Dunnn dreun en dunn verrassingen van 1è dag uitgeslapen zijn en na een energie volle ontbijt is de Dag 2 van EuroBasket Women 2021.

In Valencia traden Greece en Serbia aan tegen elkaar. Daar was Serbian meiden bijzonder goed bij de les en gaven gas al van af begin van de wedstrijd en keken niet meer om. Met 17 - 13 in de 1è kwart en met 23 - 3 in de 2è kwart was over en uit en gat was geslagen en vakkundig won Serbia met 85 - 51 van Greece.

Dunnn ... na middag wedstrijd was dat Italia tegen Montenegro. De Azureeee Blaaauwen waren opgeschrikt na de verlies van dag geleden en waren meteen bij de les en na goeee .. bevochten wedstrijd wonnen Azure Blauwen met 77 - 61.

Strasbourg --

Daar was de middag 12.00h wedstrijd tussen de moederland van ondergetekende Turkey dus tegen de verrassing van 1è dag Bosnia and Herzegovina die van Belgium won. Met smart was daar wachten op deze wedstrijd met een hartslag van rikkkeee tikkkeee ... die van door ging. Bosnia begon goed aan deze wedstrijd met onder de borden goed spelende Jonquel Jones die bij UMMC Ekaterinburg speelt.Wie zegt u en daaa klinkt nie Bosnia and Herzegovina naam nie waar. Inderdaad is zij genaturaliseerde Amerikaanse.

Zij vocht Turkey de tent uit waar in de 1è kwart met 17 - 8 voor Bosnia maar Jones kreeg veel fouten tegen en dat was in voordeel voor Turkey en zij wonnen de 2 è kwart met 18 - 10 en dus gingen we de rust in met 27 - 26 voor Bosnia.

Het is dus gevecht onder de borden Jones van Bosnia en Quanitra Hollingsworth bij Turkey. Je weet wel The Q... Off Turkey.

Begin derde kwart begon Turkey goed aan de wedstrijd en de thee in den kleedkamers deed goed en prompt kreeg Jones bij Bosnia haar 4è persoonlijke fout aangesmeerd en we hadden maar 3 a 4 minuten gespeeld en Turkey had een run gemaakt van 10 - 3 was dus voor met 37 - 30. Wat doet de coach van Bosnia daaaaaaannn .... zijn powerrr forward ..Jones is geen echte 5 maar een 4 en half ... hij gokt en speelt een Russische Roulette en laat haar Jones staan.

Wat zou je denken dat coach van Turkey zou doen ??? Q -- er uit halen en je andere center er in zetten en je zit 10 punten voor toen haar 4è fout aangesmeerd kreeg en je zet je andere center er in zo dat Jones haar 5 è persoonlijke fout zou krijgen. Jaaaaaaaaaaaaa ..... eeeeehhhh ..... neeeeeeeeeeeeeuuuu ...

Hij ...coach Ceyhun Yildizoglu van Turkey laat Q -- staan en gaat verder spelen. Bosnia speelt hun spel gaven een reaktie op den dreun van Turkey. Zij dichten het gat dicht en komen ook 9 punten voor. Daaaaaat zijn iets van 19 punten die je tegen krijgt. Onder getekende kan er beetje naast liggen maar ga op onderzoek uit op de web site van fiba. basketball.

Pas 1.30 minuten in de 4è kwart krijgt Jonquel Jones van Bosnia haar 5`e persoonlijke fout. De bonds coach van Turkey Yildizoglu en ik van uit deze kant hebben 1,5 kwarten lang naar het parket be en gekeken. Hij is aan de roer en heeft er geen flikker gedaan. Als je den tegenstander in den hoek hebt en je zit er bijna 10 punten voor en de beste speler van tegenstander zit in fouten last en je tegen coach speelt een Russische Roulette dan moet je niet eigenwijs zijn en doen wat basketball wetten van je vragen.

Zooooooooo verloor Turkey deze wedstrijd met 64 - 54 van Bosnia and Herzegovina. Hier door komt Bosnia met 2 x winst aan d ekop in deze Poules C en is straks de LIVE wedstrijd op de Belgian Tv -- Canvas de wedstrijd van onze Zuider Buuuufff .. Belgian Cats tegen Slovenia. Nu effe stoom afblazen en een lekker Turkishhhhh thee tot me nemen en voor gaan zitten.

Zo als hier boven vermeld was dunn ondergetekende verder gezaaaaaapt ... naar Zuider Buufff ....Tv ... Canvas - LIVE. Dat was geeeeeeeeeeenieten met meer dan zachte geeeeeeeeee. Alleee dunn goede korff en Voooilaa. Komaaaan meeeeiskess en goed gedaan heeyy. Daarom was het .. en  de dreun van dag geleden goed voel baar en die was aangekomen bij Belgian Cats en zeker bij coach Philip Mestdagh.

Hij met zijn kleine meeeeiskeee Hanne on fireeee en zeker zijn grooot meeeeiske Kim als spel verdeler gingen meteen aan de slag. Paaatsss boooeemmm en Knockkk Out. Het was Emma Meesseman met 23 - punten en Kayara Linskens met 14 - punten de weg wijs maakten onder de borden.

Coach Mestdagh had kleine meeeiskee Hanne zo on fire gezet dat zij meteen de lichten uit schoot in de hal in Strasbourg met 3 op 5 -- 3- punters en 7 op 9 -- 2- punters en dat maakten totaal 13 punten voor haar in de begin fase  van deze wedstrijd. De Belgian Cats liet geen gras over greien en won de eerste kwart met 24 - 14 en na de thee op dunn bank was de tweede kwart 30 - 15 ook voor Belgian Cats. Daaaaaaat is Kaaaaaaaaaaaaaaa Boeeeeeeeeeeeeeemm. Ik heb medelijden met ondergetekendes moederland Turkey komende Zondag om 15.00h Strasbourg tijd waar ze tegen elkaar gaan spelen. Dat word exit Turkey na 3 x groeps wedstrijden maar het zij zoo.

Na de rust en de thee in de kleed kamers hield Belgian Cats de wedstrijd in de hand en vakkundig met weergaloos basketbal hebben zij deze wedstrijd gewonnen met 92 - 57.