Wat kan ik jullie nog vertellen dan al wat ik hier onder al mede gedeeld heb.Zo als we weten is de EK.basketball heden dag Zaterdag begonnen aan de Knockk Out Fase en we met z`n alle de Top 16
landen van Europa samen dus met de gast heren Frankrijk neer gestreken in Lille , waar
een groot voetbal walhalla en ook een multi groot evenementen stadion in half is gedeeld is en daar iets van 26.000 fan`s in kunnen.

Heb in het stukje hier onder wat woorden geschreven over basketball hoe ik die beleef en denk dat basketball er uit kan zien.
Natuurlijk is het een kijk van deze basketball idioot van een bepaalde hoek vandaan. Natuurlijk vind ik elke stukje basketball die geschreven is en word en over basketball bericht word hier in onze kikkerlandje een reclame voor onze basketball sport.

Iedereen die zijn / haar ... hun tijd hier in verspilt ...dank jullie allen voor deze bijdrage en dus doe ik dat ook van uit mijn kijk en van uit mijn bloggertje site.

Dit gezegd hebbende ...... genoeg geeeeeeeeslijm ...de geeeeeeeeslijm.

De Knockk Out fase in Lille begon deze Zaterdag middag vroeg om 12.00h plaatselijk en die was tussen de landen van Latvia en Slovenia.

Wat verwachten we van deze wedstrijd. Het is de up comming basketball die we kennen van The Wolff Pack ... Finland ... die komen op Zondag op parket.
Het is Latvia die snelle aanvallen combineert met die schoten buiten de 3- punters lijn. Slovenia die niet op geeft en het is  Dragic die zijn team op de been houd.
Waar het score heen en weer gaat in de eerste kwart en die is dan ook gelijk na 10 min. basketball we zien 20 - 20. Dit weer geeft hoe beide team`s willen spelen.
Lekeeel snel en mooie acties maar weinig verdedigen. Dat is .. Hoppp .. Hopp ... springgg  springgg ... renn .. renn wedstrijd.Erg leuk om met een hete kop thee voor de buis te zitten en lekker naar de buis kijken en genieten van de basketball van de koude noord pool cirkel.

Jullie kunnen al raden wat de eind stand van de tweede kwart is en dat is 22- 20 voor Latvia en dus met 42 - 40 gaan we de kruiden bitter drinken in de kleed kamers.
Dat is lekker  warm voor je lichaam waar basketball van de koude noooorder wind der pool cirkel heel koud aan voelt.

Als de eerste 2 kwarten lekker dicht bij waren .. wat wil je als je niet verdedigd en lekker de bal lekker laat vliegen is de derde kwart ook erg dicht bij elkaar waar de vermoeidheid dan om de hoek gaat kijken Slovenia niet bij kan blijven in deze run and gun wedstrijd , maar de derde kwart is dan met 13 - 12 ook al weer voor Latvia en dus gaan we 55 - 52 gaan we de laatste kwart in.

Deze laatste kwart is dan voor Latvia  waar hun niet eindigende energie en snelle basketball en run and gunn doorslag geeft.Slovenia viel erg slecht aan in de tweede helft en konden maar 26 punten produceren totaal en daar kon Latvia wel mee omgaan en deden hun best om uiteindelijk aan de goede kant van het score te zitten en Latvia wint dan de vierde kwart met 18 - 14 en dus de wedstrijd met 73 - 66 waar zij de eerste team zijn die naar de Kwart Finales gaan.

Jānis Strēlnieks 17 points, 6 rebounds, 8 assists  Kaspars Benzin`s  13 points, 6 rebounds, 3 assists.

Zoran Dragic had 17 points and 1 assist while in Slovenia able to produce their own attack  other players remained in single-digit scoring. Jure Balazic (Royal Carpet Gaziantep) 9 points (2/2 free throws, 1/4 three numbers, two number 2/4), 3 rebounds, 2 assists, Jake Kłobuck (IBB) 6 points (2/3 three points, 0 / 1 two shots), 4 rebounds, 3 assists.

Dan na de snelle lunch en mijn inwendige mens weer van energie voorzien hebt is de volgende wedstrijd
aan de beurt LIVE op den Tv. Dus ikke weer met pot thee  voor me en lekker voor de buis.
Deze tweede wedstrijd in de Top 16  is tussen onze zuider buren Belgian Lions tegen de oude bekenden in basketball wall halla der Europa waar Spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanoulissssss als leider der troepen eeeehhh Griekenland dus.

Onze zuider buur Belgian Lions met hun sterren als Hervell ... Van Rossom ...Matt Lojeski en zekers Tumbaaaaaa ...... waar was dan Timooooon ..... eehhh neeeeeeeeeeuuuu ..... niet die Tumbaaa en Timooooon van de teken film van wel eer.

Deze Tumba is een beer van speler en geweldig om naar te kijken.
Deze wedstrijd begint en Belgian Lions zijn niet bang van Spanoulis en Bourusis en laten zien wat basketball is als je niet bang bent en strijd levert waar we zien dat de eerste kwart 16 - 15 voor Griekenland is. Het is Belgian Lions die lekker energie verspillen en door drukken en laten zien dat ze niet zo maar naar de Top 16 zijn door gekomen.

Dan is deze energie te zien in de tweede kwart van zuider buur Belgian Lions waar lekker gebasketbald word  komt Belgian Lions net te kort om deze tweede kwart te winnen en is deze voor Griekenland met 18 - 16.

Wat gaat er gebeuren dan na de rust. Het is Spanoulis die pas in de laatste 3 sec. van de tweede kwart via de vrije worpen zijn eerste punten maakte in deze treffen , waar hij dan in de derde kwart zijn gewicht
op het parket zet en laat zien dat hij de koning is in Griekenland.
Met zijn leiders rol op parket zorgde hij voor dat Belgian Lions niet makkelijk had in de defens en met 23 - 11 run van Griekenland de derde kwart won met deze cijfers en de laatste kwart is dan daar.

Het was Van Rossom die Belgian Lions op de been hield in de eerste helft  maar de harde defens van Griekenland en de vermoeidheid van Belgian Lions die hun de das om doet en we zien dat begin 4è kwart.

Belgian Lions coach zijn sterren van het veld haalt en dus de handdoek in de ring gooit.
Te vroeg , maar zij zijn moe en dat is de zien. Dus is de vierde kwart voor Griekenland met 18 - 12 dus de wedstrijd met 75 - 54. Deze uitslag is dan wat groot , maar had te maken met die wissels en Griekenland had daar geen medelijden mee en dus deden ze wat ze moesten doen waar dus is Griekenland de tweede Kwart Finalist in Lille.

Greece Ioannis Bourousis 14 points, Costas Koufós 13 points, 9 rebounds played, Vassilis Spanoulis than 7 points, 6 assists, 2 rebounds came. Arsenal Kostas Sloukas also performed well compared to the previous match by 8 points, 3 rebounds, 3 assists produced.

Belgian Sam Van Rosso 13, scored 14 Pierre Gillet.

Was dit alles ... vragen wij ons af... nou neeeeeuuuuu ..... als ik dan goede vriend op bezoek komt
is de pot thee weer warm en na de visite is weer andere visite aan de beurt.
Nou tjaaaaaaa .... lekker toch ... met zijn allen basketball wedstrijd kijken thuis en die is tussen Spanje tegen Polen. Het is weer de underdog die niet bang is en laat zien dat je niet bang bent. Waar Rudy Fernandez
geblaseerd aan de kant blijft is gooooooood old Pau Gasol die The Big Mann In The Middel is en zijn team voor gaat als groot leider.

Het is gevecht en Polen geeft niet op Spanje heeft daar moeite mee.De eerste kwart is hoog qua cijfers en die is met 25 - 20 voor Spanje. Niet bang zijn en dat doet Polen waar we zien dat de tweede kwart
voor Polen is met 19 - 16. Dus gaan we met  41 - 39 de rust in voor Spanje en het verschil is klein tussen Spanje en Polen.
Daar kunnen de Turken een les in nemen en niet bang zijn ... toch.

Maar wat er in de thee was in de kleed kamers weten we niet en de derde kwart is net zo hard en snel Polen zetten hun drive .... wilskracht .... moed ...gevecht ... door in de derde kwart en die is net zo hard  waar die met kleine verschil voor Polen is met 16 - 14.
Punten zijn schaars en dat betekent dat er hard verdedigd word en bij Spanje is alleen maar Pau Gasol .... gooood old ... Pau Gasol die recht op staat. Waar dus Fernandez gemist word bij Spanje daar door ook harde verd verdedigd van Gortat en Kulig bij Polen komen die scores niet van uit de forward positie van Spanje. Dus bleef Polen in de wedstrijd en met 55- 55 gelijk gaan we dan de laatste kwart in.

Het is Pauuuuuuuuuuu .... Gasol die zijn team op sleep touw neemt.The Old Schuuuuuul .... is die er op los schiet van achter de 3- punters lijn. Samen met Victor Claver is Pau Gasol die duim schroeven aan trekken in defens en in 7 min. wedstrijd in de 4 è kwart kon Polen maar4 punten noteren en dat is funest tegen Spanje. Dus is de 4 è kwart voor Spanje met 25 - 11 en winnen zij deze derde wedstrijd van de dag in
Lille met 80 - 66.

The Old Schuuuuuuuuuuul ..... Pau Gasol die de geheel toernooi de leader was in de meeste punten per wedstrijd met iets van 23 heeft hij in deze wedstrijd totaal 30 punten genoteerd. Van die 30 punten
kwamen er 18 van achter de 3- punters lijn en hij schoot 7 uit 6 raak.
Daaaaaaaaaaaaaaaaamneddd ................... The Old Schuuuuuuuuuuuul.

Naast al die punten had hij 7 rebounds en 4 assists. Dus is Spanje de volgende Kwart Finalist in Lille en ontmoeten daar in Griekenland.

The leader of the tournament number (23) Pau Gasol's 30 points came to 18 6/7 üçlükl. Gasol also 7 rebounds, 4 assists produced. Nikola Mirotic 15 points, 8 rebounds, Sergio Llull 12 points, 3 assists played.

Damian Kulig Poland (Trabzonspor) 10 points, 6 rebounds, Slaughter (Banvit) 9 points, 1 rebound, 6 assists.

Alle info in dit stukje zijn  van de web site van een van de grote basketball portals van Turkije en van de fibaeurope.