zondag 6 september 2015

Victory Over Italie Na 58 Jaar





Permalink voor ingesloten afbeelding




Jaaaaaaaa ..... wat een pakkende kop nie waar.
Jaaaaaaaaa .... wat een ironie nie waar

Het is maar van welke hoek je hier tegen aan kijkt , waar de laatste wedstrijd van de 1è  dag in Poules Des Doooooooooodszzz in Berlin die was tussen Azure Blaauw  .. Italie tegen Rood Wit van Turkije
Wat verwachten wij nog aan basketball als jullie in de stukje hier onder wat ik schreef over basketball en wedstrijd tussen de twee giganten Spain en Srbija.

Blijft dan nog iets over om te schrijven. Jaaaaaaaaaaa wel ........... als u dacht dat het basketball was om naar te kijken .... dan zeg ik .. als u dan `s avonds  plaatselijke tijd 22.00h te Berlin de clashhh tussen deze twee landen niet gezien hebt ...eehhhhhh ik ging effe zappingggg doen op de Nederlandse
Tv. en ...........................................................

Nietszzz ... noppeessszzz ... neeeeeeeeeinnnnn .... nieyeettttt ... noooouuuuu ... waas niks LIVE te zien op den Tv. en weer die  verdomde fuuuucbaaaaal ..... en de basketball weer achter de streaming achter een klein 4 kante ding van een tablet formaat of lap top.

Lekker hoor ..... wel reclame maken ... owwww kijk onszzz effe .. wij steunen basketball hier in Nederland
en dan laat staan de wedstrijden van de poules van Orang Lions uitzenden .... deze wedstrijd in Poules off Doodszzz ... uitzenden.
Wel voor aan zitten met eigen stoeltje en dan alles achter een STREAMING ... zetten waar gijzz
moet gaan betalen. Hoe willen wij dan basketball naar de jeugd brengen ... vraag ik me af als we alles
achter een PC. zetten en de wereld klein maken en vooral niet storen.

Lekker met koptelefoon op en ga maar naar je kamer ... hoog en droog en verrrre wegistan laat onszz maar lekker kijken naar .. Gheeel Gholaaand Baaaaaaaaaaaaakt .....

Ach .. wie is LuluHoops.

Waar gaat dit over ... nou als we .. als ik jullie vertel dat Turken al officieel 58 jaar lang NIET van Italie konden winnen is dus deze wedstrijd tussen beide ploegen wel belangrijk.
Het is ook zo dat allebeide landen weten dat Germany won ..... Srbija deed Spain kopje kleiner maken en deze wedstrijd is dan nog belangrijker geworden waar je dus de eerste wed. in je poules speelt en het parket op komt.
We weten dat eerste 4 plekken door gaan naar de Knockk Out fase .. de tweede ronde dus straks in Frankrijk en kruiselings gaan spelen. Waar dus nummer 1 van Poules A ... speelt tegen nummer 4 van Poules B  .... van deze poules des doodszzz.

Zal ik maar zeggen dat de regerende Europees Kampioen in Poules A zit en zij thuis spelen waar de kans groooooooooot is dat zij nummer 1 zullen eindigen in de Poules A.
Dus speelt de nummer 4 van Polues B dan tegen Frankrijk.
Als je als land deze Poules B overleeft .... dan wil je zekerszz niet in de 2 è ronde tegen Frankrijk spelen
waar dus alle \wedstrijd in deze poules deszz doodszzz allemaal om gaan en de nummer
4 plek TE VERMIJDEN PLEK IS.

Als we toch weten dat Srbija en Spain toch uiteindelijk die 1 è en de 2 `e plek zullen in nemen dan zijn de plekken 3 en 4 ... voor landen als Turkije ... Italie .... en gastland Germany.
Ijsland dan ... acht basketball van koude noooooorder licht der noord poool basketball van koude rillingen is een zwakke maar een uitsider en lastige team als je effe niet uitkijkt.

Het gegeven is dat Germany won vroeg in den dag , dan was daar de vroege FINALE ... van de EK.die tussen Srbija en Spain en Srbija won. Dan is deze claaaaaaaaashhh .. der Azure Blauw en Rood Wit een FINALE ... nu al om alle en iedereen te vermijden.
Effe nu niet over de andere wedstrijden denken is de motto. doen met het gegeven van dat moment en je conqurent  heeft al de eerste slag geslagen en je MOET winnen en Turken konden dat niet tegen Italie al 58 jaaaaaaaaaaaaaar lang.

Bent u er nog ... bij mijn betoog ... of ... heeft u al lang opgehouden met lezen en senario`s en komplot theorieen.
Zal u maar niet meer lastig vallen.

De laatste winst wedstrijd van Turken dateert van 1948 tegen Italie waar Turken de marge op 16 punten brachten en toch billen knijpen was aan het einde secondes van de wedstrijd wist Turken met 89 - 87 te winnen na 58 jaar later.
Dit is heeeeeeeeeeel kort het wedstrijd verslag tussen deze twee landen.

Het was the biggg man in the middel bij Turken ... Semih Erden die game hero was die deze winst naar Turken bracht.

Turkije begon uitmuntend aan de eerste kwart en Italianen werden verrast en overrompeld door
snelle en gefocuste spel van Turken.Werd in de aanval goed en snel gepaast door Turken en zo dat de vrije man werd gevonden voor de nodige scores. Als daar bij zeer goede defens tegenover stond was Italie overrompeld en de marge werd meer en meer voor Turken. Het was 17 - 11 voor Turken waar in het midden van de eerste kwart en als er 7 min. op waren in de eerste kwart stond Turken 7 punten voor.
Dan ging Ersan Ilyasova naar de kant met 2 fouten , maar ritme ging verder bij Turken waar Sinan Guler al met 5 assists voor liep bij Turken was dan de eerste kwart ook voor Turken met 26 - 13.

Als dan de thee op de bank heeeerlijk was en Italia niet wist wat ze met Turken moesten doen werd het marge meer en ging naar 16 punten zo midden tweede kwart we zagen 40 - 26 voor Turkije.
Maar met 12 punten op zak kreeg Ersan Ilyasova zijn 3 è fout en ging naar de bank.
was Italie dood en begraven en in de kist gezte door Turken , maar zij vergaten om die dooooooodsszz kist dicht te spijkeren en er grond boven op te gooien en begraven.
Het was ... Danilo Gallinari .. die steeds uit de kist kwam ... kieeeeeeeeekeee.. boeeeeeeeee .....
en naar de vrije worp lijn ging om elke keer 2 x raak te schiet. Hij miste NIKSSZZ .....
Dat was ook enige punten doe Italie kon maken in deze tweede kwart, waar Gallinari steeds naar de vrije worp lijn gaat en scores maakt.

Kieeeekeee ... boeeeeeeee ..... en weer terug in de kist en kist dicht waar Italie zo in de wedstrijd bleef waar de rust ingegaan word met 51 - 42 voor Turken.

Als ik jullie zeg in de eerste helft .. zo maar wat cijfers... Gallinari 11op 11 raak vrije worpen .. nikszz gemist
en 15 punten totaal.Bargnani van Italie 9 punten. Aan de kant van Turkije .... Bobby Dixon ...eehh Ali Mohammad .. heeft dus een Turkse paspoort ... hij heeft ...13 punten en 4 assist.Sinan Guler 7 punten en 7 assist Ersan Ilyasova 12 punten. Als u deze cijfers leest ... dan weet u al dat het strijd niet gestreden is.

Na de rust en de hete kruiden thee in de kleed kamers ... kwam Italia uit de kist en Gallinari ging voor in de strijd en Turken vielen terug in hun strijd en verloren hun ritme in de aanval en na een knullig bal verlies van Ilyasova in de aanval waar hij een aanvallende fout maakt en dat is zijn 4è fout en komt hij naar de kant
met minder dan 4 min. te spelen in de 3 è kwart. Dit is de fase voor Turken van omme keer en neerwaartsespel spel maar met 19 - 15 kwart stand voor Turken gaan we met 66 - 61 de laatste kwart
in van de ze wedstrijd om niet als 4 è te eindigen in deze poulesss deszz dooddszz.

Wat staat ons te wachten dan na de kruiden thee op de banken van beide coache`s. Dat is basketball van andere planeet. Basketball van .... strijd en vlag en vaderland .... emotie .... vermoeidheid ... zweet .. tranen
maar ... Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaallinaaaaaaaaaaari ............... Waaaaaat een weeeeeergaloos spel
waaaaaaaat een eeeeeeeeeeeemotie en strijd.

Op 6 min. van het einde strijd Turken voor die ultieme winst na 58 jaar en we zien 76 - 67 voor hun.
Op 4 min. van het einde is Semih Erden die nog steeds heer en meester is tegen over de lucht macht van Azure Blauw en marge op 8 brengt we zien 80 - 72 voor Turken.

Het is de strijd van Semih Erden en Danilo Gallinari. Semih scoort .. en dan weer Danillo
waar de strijd verhit word en de kruiden thee ... voelbaar is in de bloed en die is aan het kooooooooooooooooookerellen en beide kemphanen komen oog in oog .. oor in oor... neus aan neuszz ..
hoof tegen hoofd tegen elkaar aan ... en moeten alle scheidszzen tussen beide springen en krijgen beide een T- fout op iets van 3.18 op de klok naar het einde van deze claaashh toe.

Het is Gallinari die niet op geeft en met nog 1.39 te gaan in de wedstrijd komt Italie terug op 2 punten waar we zien 83 - 81 voor Turken.
Bent  u er nooooooooooooooooooggg .............. wat een eindeeeeeeeeeee ....
Wacht ... we zijn er nog niet .... dacht u dat dit het einde was ...... nou ..
kiekeeee .. booooooooooooeeeeeee ... mis poes dus.

Het is Semih Erden die op 1.23 te gaan die  2 x  raak schiet van achter de vrije worp lijn we  zien 85 - 81 voor Turken. Als we in de laatste minuut zitten van deze wedstrijd is Gallinari
die een verrre 3-  punter raak schiet waar Turken goed hebben verdedigd en Italie dwongen op een nood schot tegen het einde van hun aanvals limiet van 24 seconde aanval en tjaaaaaaaaa .. wie is hot en wie moet de bal in zijn handen hebben bij Italie .... juuuuust jaaaa .... Danillo Gallinaro en hij aarzelt niet en lost die 3- punter en die is ssswisssshhhhhhhhhh .. raak en we zien 85 - 84.

Bent u er nog ..... bent u al afgehaakt .... hoop van niet.

Met nog 0.45 secondes te gaan .. is de assist van Aaaaaaaaaaali ....eeehhh Bobby Dixon dus en wie anders dan Ersan Ilyasova die de assist verzilvert en fout mee krijgt ... dat heet ... score and one ... in vak termen dus zien we na de bonus 88 - 84.

Eeehhhh ......... bent nu weg ... denk u nou .. dit is het ........... nou ... kiekeeeeeeee ... boeeeeeeee ..niet dus. Blijf nou effe hangen aub.

Met nog 0.32 te gaan is Gigiii Daaaatome die een lay up in flikkerd en de marge terug brengt op 2 en we zien 88 - 86 voor Turken. als Turken dan hun 24 seconde aanval lekker uit laten lopen en de secondes weg tikken ... is Ali .... die de bal in zijn hand laat ontploffen en niet eens eens schot waagt.
Wat een domme fout om te maken op een belangrijk moment in de wed.
Dus is het zo dat Turkije bal verlies maakt en Italie nog 0.09 sec. heeft voor de laatste bal van de wed.
wat denkke gijzzz .. Italie Time - out en dat is hun laatste en na de verplaatsing en de thee op de bank is aan Azure Blaauw om hier mee om te gaan.

Het is dus de afspraak zien we meteen na de bal in name van Italie dat aan de kant van Turkije Cedi Osman
de 20 jarige powerrrrrrr .. forward .. die meteen fout maakt op ............. Danillo Gallinari
die op dat momment 13 op 13 vrije worpen raak heeft geschote.
Dus hij naar de vrije worp lijn en de laatste bal van de wedstrijd is voor Turken.

Wat denken wij allemaal nu ... yeeeeppp ..... Danillo .. die schiet allebei vrije worpen raak
Toch .............

Noooooooo .. niks .. mis poeszzz .. kiekeee .. boeeeeeeeeee ...

Hij schiet de eerste vrije worp traak .... 88 - 87 voor Turken en legt aan voor d e 2 `e vrije worp en klingggg ... klonggggg ... mis ..... en de rebound is voor Semih Erden en hij word meteen foutief afgestopt
met stop de klok fouten.

Hij dus naar de andere kant voor 2 x vrije worpen. Hij schiet dan eerst raak
89 - 87 en hij schiet de tweede mis en de rebound is dan voor Italie , maar de nood schot en de lange afstands schot is mis en zo wint Turkije dan van Italie na 58 jaar in een officieel  wedstrijd.


ITALY
PTS
REB
AS
PF
00
A. Della Valle
0
0
0
3
M. Belinelli
14
3
4
4
P. Aradori
0
1
3
5
A. Gentile
12
5
5
8
D. Gallinari
33
5
2
9
A. Bargnani
12
4
0
12
M. Cusin
2
1
1
13
L. Datome
7
5
0
17
N. Melli
2
0
0
20
A. Cinciarini
0
0
0
23
D. Hackett
5
1
4
33
A. Polonara
0
0
0
TURKEY
PTS
REB
AS
PF
4
K. Özmizrak
0
0
0
5
S. Güler
9
4
9
6
C. Osman
12
1
1
7
B. Hersek
0
0
0
8
E. Ilyasova
17
2
1
9
S. Erden
22
8
0
10
M. Mahmutoglu
8
4
0
11
O. Savas
0
0
0
12
F. Korkmaz
0
0
0
13
A. Muhammed
17
3
9
14
H. Köksal
0
5
0
15
F. Aldemir
4
4
0



















Alle info en de cijfer in dit stukje zijn van de web site van een van de grootste basktball portals  van Turkije en ook van de web site van Fiba Europe
waar voor mijn dank voor gebruik.


Al the info and  the stats and  figuresszzz .. are from the web site off
www.basketfaul.com
and
www.fibaeurope.com




Door     LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten