woensdag 16 september 2015

Kwart Finale ... In Lille




EuroBasket 2015 tournament mark - portrait version - small







Wat gaat ons deze Kwart Finales brengen.
Als we weten dat de eerste Kart Finale wedstrijd vroeg in den avond is om 18.30h die is dan tussen twee groot basketball landen Spanje tegen Griekenland. Het is wel een VROEGE finale die plaats vind op een Dinsdag avond down town in een voetbal stadion.

Zal het meteen schrijven dat het de treffen is van deze twee landen die Europa laatste jaren in zijn greep houden wat basketball betreft en als je Pau Gasol hebt in je team en je kan met je verdedigen je tegenstander tot waanzin drijven , dan win je de wedstrijd en dat deed Spanje ook met 73 - 71.

Het is Spanje die geweldig aan deze wedstrijd begon en met 8- 2 was LLuLL bij Spanje die energie verspilde op het parket. Deze energie boost werd door Spanoulis te niet gedaan en hij voor op kwam Griekenland terug in de wedstrijd met een 6-0 run terug.Als Koufos onder de borden ook energie verspilt is daar ook
Gasol die zijn team boost geeft onder de borden is er 14 - 14 gelijke stand na de eerste kwart.

Het is Spanje die dicteert in de tweede kwart waar zij als team de zwakke kanten van Spanoulis en Bourosis
van Griekenland benutten komt Spanje op dreef. Waar zij 25 punten maken in deze kwart is wel zo dat Griekenland Spanje overklast in rebounds , maar toch is daar Gasol die al 14 punten op zak heeft ten einde tweede kwart en die is met 25 - 18 voor Spanje.

Het is misschien wel de boost van Greeeeeek Yoghurt in de kleed kamers , maar we zien dat Griekenland van andere planeet spelen in deze derde kwart en zij maken een 11- 0 run en komen voor. Maar zo als eerder vermeld als je Gasol hebt .. wees dan niet bang en het is zijn 3- punter die Spanje leven geeft.
Spanje kon in deze kwart Griekenland niet echt stoppen en zag 25 punten in hun basket waar deze derde kwart met 25 - 16 voor Griekenland is. Zoooooooooo gaan we dus naar het climaxxx van deze eerste kwart finales.

De laatste 10 min. is er een om in de geschiedenis boeken in te gaan waar Spanje wakker werd geschut door Scariolo en de Paaeelyasszzzzz lekekr waren op de bank en we zien een 7 - 0 run van Spanje waar Griekenland pas score maakt na 4 min. spel waar Antetokounmpo over komt met een 3 - punter.
Waar de goede spel van Spanje en harde defens doorslag geeft in deze laatste kwart en Griekenland kan pas na 5 min. weer score maken en dan snappen we al dat Spanje door dendert.
Het venijn zit in den staart voor deze twee basketball giganten des europas grootste basketball landen.

Waar we laatste 3 min. in gaan is Calathes van Griekenland die 7 punten achter elkaar maakt en zo zijn team terug brengt in deze Kwart Finale wedstrijd.
Het word 3 punten verschil en dan komen die stop de klok fouten om de hoek kijken en wie anders dan Pau Gasol die naar de vrije worp lijn gaat en hij beslist van achter de vrije worp  lijn deze wedstrijd en zo wint Spanje met 18 - 14 de vierde kwart en dus ook
deze wedstrijd met 73 - 71 en wacht af wie hun tegenstander word in de Halve Finale hier in Lille.








Dan was daar de tweede Kwart Finale wedstrijd van den avond daar en die ging tussen de homme team
Frankrijk tegen Latvia ...eeehhhhh Letland dus.

Daar is kijken of Frankrijk wel bij de les is tegen de runnn and gunnn basketball van koude noorder wind der noordpool basketball van Latvia. Het is energie boooost in de eerste kwart van Kristaps Janicenoks
waar Latvia door komt in den defens van Frankrijk en de eerste kwart is dan 25 - 21 voor Latvia.

Waar Toni Parker het heft in eigen handen neemt en energie boooooost tentoon spreid en zijn soldaten het veld in stuurt zien we ontketend Frankrijk en de tweede kwart is dan voor Parker en Co met 19 - 13.

Na de thee in de kleed kamers en de peeeeepet tooooooolked van Vincent Collet voor Parker en Co
zien we ontketent Frankrijk op parket in de derde kwart, waar de defens harder word en Latvia daar niet tegen kan waar zij maar 7 punten kunnen maken en dat is vragen om ellende nie waar. De derde kwart is dan voor Frankrijk met 16 - 7 en gaan dus met 56 - 45 naar de laatste kwart.

In die  laatste bedrijf zien we wel weer een energie boooooost van Latvia maar  Parker en Co zien die energie booooost en gaan ook mee in deze basketball booooost. Word erg veel gescoord waar het dan toch Frankrijk is die het marge van 11 punten door kunnen bouwen naar 19 punten verschil waar uiteindelijk het strand op 14 punten verschil en zo wint Frankrijk met 84 - 70 van Latvia dus zijn ze door naar de Halve Finales in hun eigen land en zijn de tegenstanders van Spanje in die Halve Finale op Donderdag as. om 21.00h plaatselijk.


FRANCE
PTS
REB
AS
PF
4
L. Westermann
2
0
1
5
N. Batum
4
3
1
7
J. Lauvergne
10
7
1
8
C. Kahudi
1
8
2
9
T. Parker
18
1
6
10
E. Fournier
7
1
1
11
F. Pietrus
0
2
0
12
N. De Colo
11
7
5
13
B. Diaw
14
3
1
15
M. Gelabale
4
0
0
16
R. Gobert
13
6
0
19
M. Jaiteh
0
0
0
LATVIA
PTS
REB
AS
PF
5
M. Mejeris
3
5
1
6
R. Freimanis
9
8
0
7
J. Blums
0
1
0
9
D. Bertans
12
1
3
10
J. Timma
5
4
0
12
K. Janicenoks
16
1
1
13
J. Strelnieks
14
3
7
14
K. Berzins
2
2
0
19
K. Vecvagars
2
0
0
23
H. Karlis
0
0
0
31
Z. Peiners
0
0
0
33
M. Meiers
7
4
1

















Alle info en de cijfers zijn van de web site`s van 
www.basketfaul.com 
en
www.fibaeurope.com





Door    LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten