vrijdag 18 september 2015

Misterrr ... 40 ... Points







EuroBasket 2015 tournament mark - portrait version - small


Wat brengt dan de Halve Finales in Lille ons vragen ik mij af. Misschien jullie ook en op een Donderdag avond is het dan The Clashhhhh tussen Frankrijk tegen Spanje. Weten we het nog dat Frankrijk thuis speelt
jaaaaaaaaaaa... dat weten we en weten we ook dat Frankrijk ..... bijnaaaaaaaaaaaaaa ... Knockk Out werd geslagen door Turken  ..... neeeeeeeu ... dat weten jullie niet. Want Turken mochten Frankrijk geen Knockkk Out slagen. Waar Turken de thuis land in de verdomd hoek had en op los sloeg en Frankrijk was klaar om naar de slacht bank te sturen.

Het mocht niet en als je een grooooooooooot voetbal stadion om tovert naar een basketball hal en je organiserende land word door een mix van jonge en wat oudjes bij elkaar geraapte team die een overgang moet fungeren .. stel je voor dat Turken in de 2 è ronde gast land naar huis stuurt ... dan komen er geen hond naar zo een voetbal stadion en word er geen toeschouwer recordszz verbroken.

Of klets ik nou weer uit me nek en vertel onzin ... zinnen ....ach zo als vaak ... wie is LuluHoops.


Als het dan Donderdag avond 21.00h plaatselijk is is daar de tipp off van deze eerste Halve Finale. Het is Frankrijk dat goed aan de wedstrijd begint. Het is gemeen op het parket waar Frankrijk meteen laat zie Parker en Co ook dat ze niet zo maar hier zijn waar de eerste kwart 20 - 17 voor Frankrijk is.



4. Pau Gasol (Spain)




Deze energie en wil om te winnen is ook te zien in de 2 è kwart waar gooood old Pau Gasol zijn mannen voor gaat in strijd. We vergeten effe dat deze man al iets van 36 jaar oud is en nog steeds als 18 speelt op het parket met zijn eindeloze energie en inzet. Waar de eerder vermelde harde defens elkaar op volgen zijn de punten schaars te vinden voor beide landen en de tweede kwart is dan met 15 - 13 voor Spanje dus met 33 - 32 voor Frankrijk gaan we de rust in.

Is dan alles voor de tweede helft ... zou je zeggen nie waar.Het is Frankrijk die energie schmeeeeeeeeeeeer kaaaszz du bousin la broodje  gegeten hebben in den kleed kamers waar ze goed presteren op het parket
en de harde defens  en het gevecht is daar waar Frankrijk er op los scoort en de derde kwart is dan met 23 - 16 voor Frankrijk en met 56 - 48 Frankrijk voor gaan we de laatste kwart in.

Het is Gasol bij Spanje met zijn ervaring die doorslag geeft en zijn team weer voor gaat in de strijd. Maar het is Frankrijk die met 6.46 te gaan in de vierde kwart die 9 punten voor staat. Zo als meerdere keren geschreven is Gasol him self die een 10 - 0 run maakt en zijn land terug in de wedstrijd brengt. Als we de laatste 2 min. naderen van deze eerste Halve Finale in Lille is het marge maar 1 punt we zien 62 - 61 voor Spanje. Als dan Sergioooooooooooooooo .... Rodriguez een 3- punter in knalt van heeeeeeeeeel ver is het  nog maar 0.16 secondes te gaan in de wed. Het is dan tijd voor een time out en Vincent Collet neemt die ook en na de thee is het Diaw die de bal krijgt in de linker hoek en een 3- punter in flikkert en we staan gelijk op 66 - 66 waar dan na de time out aan de andere kant de bal ingenomen word en Gasol de bal krijgt
en hij .............. eehhhh neeeeeeeeeeeeeuuu scoort niet ... hij word geblokt door Gobert dus verlengen. Spoooooooooooooookeyyyyyyyyyyyy ......

Het is stuivertje geven en nemen .... toch .... eehhh iszz dit wel goed nederlandszzzzzz ..... ach ... het gaat

Beide ploegen houden elkaar in evenwicht in deze verlenging waar het 68 - 68 word na 1 min. in de verlenging. Het is 70 - 70 gelijk na 2 min. in de verlenging. Het is 72 - 72 gelijk als we ongeveer 3 min gespeeld hebben in de verlenging en zo gaan we de climaxxxx  van deze Halve Finale met deze verlenging.

Als we laatste 1 min en nog wat te spelen hebben in deze verlenging is Gobert met een basket en Diaw met 1 x vrije worp raak dus is Frankrijk voor met 73 - 73. Dan is het tijd voor Pau Gasol waar hij 2 x raak schiet van achter de vrije worp lijn en Gobert gaat naar de kant met 5 fouten.
Had ik het niet gezegd dat Pau Gaaaaaaaaaaaaaaasol time is .... met een spetterende dunk van him self
is het 76 - 75 Spanje met nog iets van 0.49 sec. te spelen. Frankrijk blundert en in de opvolgende aanval is  Gasol die een aanvallende rebound in tipt en het marge op 3 brengt we zien 78 - 75 Spanje.

Als na de time out Diaw weer aan legt voor een 3- punter word hij foutief afgestopt door  Claver eehhhh
niet zo bijster slim toch .... dus Diaw 3 x vrije worpen als we nog maar 0.15 secondes te spelen hebben.
Dus denken we Diaw .... de ervaren rot ..... dieeeeeeeeeeeeee .... schiet de eerste vrije worp miszzzzzzzzzzzzzzz ..... zucht ... de tweeeeeeede ...... die is ook misssszzzzzz .... eehhhh ... de derde vrije worp .... die is ooooooook mishzzzzzzzz ... eehhh mis .. 3 x mis en dat is klaar en uit en Gasol maakt de laatste bal van de wedstrijd en Spanje wint deze Halve Finale  met 80 - 75 en dus de eerste Finalist
aankomende Zondag 19.00h plaatselijk.



4. Pau Gasol (Spain)



Pau Gasol scoort dus de laatse basket van deze wedstrijd en dat was zijn 40 è punt van de wedstrijd.
Mij  hemel ploeg maakt 80 punten totaal en Gasol neemt de helft voor zijn eigen rekening.
Dat is maaaaaaaaaaaaaaaaaaaajestieussssss ...... daar sta ik nu effe op en klappp.. de klappp ...
applaus ... applaus .... respect en bewondering voor deze 35 jarige ster van andere planeet.

Hij had dus 40 punten  11 rebounds en 3 block`s .

4. Pau Gasol (Spain)





4. Pau Gasol (Spain)





SPAIN
PTS
REB
AS
PF
4
P. Gasol
40
11
1
5
R. Fernandez
7
5
1
6
S. Rodriguez
15
4
3
7
G. Hernangomez
0
0
0
8
P. Ribas
0
0
3
9
F. Reyes
2
7
1
10
V. Claver
2
6
1
11
F. San Emeterio
0
0
0
12
S. Llull
7
3
5
13
P. Aguilar
0
0
0
14
N. Mirotic
7
2
3
15
G. Vives
0
0
0
FRANCE
PTS
REB
AS
PF
4
L. Westermann
0
0
0
5
N. Batum
14
7
2
7
J. Lauvergne
11
1
0
8
C. Kahudi
0
0
0
9
T. Parker
10
4
6
10
E. Fournier
3
0
0
11
F. Pietrus
0
1
0
12
N. De Colo
14
4
3
13
B. Diaw
5
6
4
15
M. Gelabale
10
2
1
16
R. Gobert
8
13
0
19
M. Jaiteh
0
0
0


















Alle info zijn van de web site`s van
www.basketfaul.com 
en
 www.fibaeurope.com

Prachtig mooie foto`s zijn van de web site van
www.fibaeurope.com.





Door       LuluHoops


Geen opmerkingen:

Een reactie posten