maandag 19 september 2022

EuroBasket 2022 ... Spain The Campeonesszz

king of europe spain

Photo -- fiba.basketball

Aller eerst Spaaaaaaaaain ... Is EuroBasket 2022  The Champsz.

Van harte gefeliciteerd coach Scariolo en Staff en zeker Juhanco en Willy Hernangomez broers en zeker Rudy Fernandes en iedereen van de Spain Nationale Basketball Team met het Europesche Kampioenschap.

             Photo -- twitter.com/EuroBasket

Daar was het dan de aller laatste wedstrijd van deze EuroBasket 2022 en dat is dus The Final tussen Spain en France.

Waar Spain naar deze E.K. kwam met eigenlijk een team dat nog geen naam en faam had opgebouwd en van te voren zeiden de kenners dat Spain niet de eerste ronde zoude overleven. Daar bewezen de spelers van Spain nationale team het tegen deel met als TEAM gaan spelen en iedereen zijn eigen rol binnen het team te accepteren. Dan word je dus wel een team en groei je in zo een toernooi en we zien dat dan waar naar toe kan leiden nie waar en dat met een Amerikaan op Point - Guard positie en dat is Lorenzo Brown.

Laat ondergetekende het kort behappen.

Met weergaloos spel van Lorenzo Brown die Double - Double had en de heerlijke afstand schoten en dus de 3- punters schoten van Juancho Hernangomze de jongste van Willy - ging Spain met het Europesche Kampioenschap vandoor. Tel daar bij op dat 19 x simpele bal verliezen van France is het makkie voor Spain. Waar de kers verse kampioenen heel erg scherp schoten van afstand en wel 9 op 15 van achter de 3- punters lijn dat is meer den 50% aan 3- punters raak bijna. Maar France kwam terug van 21 - punten achterstand tot 3- punten en toen was het team spel van Spain en zij wonnen deze wedstrijd met 88 - 76.

                     Photo -- twitter.com/EuroBasket

Het is wel die klassieke Pick And Roll van af de Top waar beide teams beginnen te spelen maar met Jaime Fernandez en Lorenzo Brown is het die Spain op stoom brengen met een run van 15 - 4 waar coach Vaaaaansaaant Collet een time out pakt waar dan al 5 x balverliezen zijn en gaan we zo naar het einde eerste kwart is dan voor Spain met 23 - 14.

Juancho begon scherp te schieten meteen in de 2è kwart en de run geplaats weer en het verschil was 15 - punten waar we zagen dat 29 - 14 is voor Spain en coach Vincent Collet pakt nood gedwongen de 2è time - out. De Turkishhh Thee op den bank is goeeeeeee en zien een full court press bij France en waar de afstand schoten na laten bij France zien we dus Inside geweld en scores van hun en daar door plaats France een run van 11 - 0 waar de verschil in punten 21 was tussen de beide landen komt France terug met deze strijd en run van 11 - 0 en zien de marge slinken tot 10 - punten als de gonggg gaat voor de rust en is 47 - 37 op het bord te zien en da is voor Spain.

Juancho Hernangomez had 18 - punten in liggen waar van 6 op 7 aan 3- punters en Evan Fournier was met 10 - punten het goed deed voor France in de eerste helft.

Photo -- fiba.basketball

Na de Turkishhhh Thee in de kleed kamers kwam France goed op dreef op het parket in begin 3è kwart. 

Tjaaaaa ... Turkishhh Theee nie waar ... het geheim er van kan bij de ondergetekende opgevraagd worden.

Die snelle Turkish Thee gaf zo veel energie aan France die run van 10 - 0 werd doorgetrokken naar 16 - 0 en de achter stand is maar 3- punten en we zien 49 - 46 voor Spain op het bord.

Wie anders dan Juancho en good old foxx Rudy Fernandes bij Spain die erg scherp schieten komt Spain op stoom en naar het einde derde kwart is is het eerst 61 - 48 waar France ook bij de les blijft en we zien einde 3è kwart 66 - 57 voor Spain op het bord en is nog maar 10 - min. te spelen in deze The Final.

Waar mensen werken worden fouten gemaakt en in deze EuroBasket 2022 werd wel heel erg veel fouten gemaakt door de JURRY Tafel her en der al de nie Europa. Weten nog alles wat er is gespeeld nie waar.

Nu ook zo begin 4è kwart waar Rudy Fernandes van heel ver bijna op het logo op middel lijn schiet en de bal raakt onderkant de ring in dalende vlucht  dus het schot maar dat zien ze niet bij de tafel en de Schot Klok Signaal gaat waar Usmane Garuba van Spain ... ook typische Spanish Name nie waar. Usmane grijpt de rebound maar de Grijze Freeeeeeeeking Zebra`s fluiten de schot klok overtreding.


Het is duidelijk te zien en als ondergetekende het ziet van heel ver en iedereen in Mercedes Benz Arena ook want het word ook herhaald daar op de dak bij de Arena op de Scherm daar en is duidelijk te zien van DIE CAMERA HOEK.

Wat doen de Freeeeeking Zebra`s de bal aan France geven. Dus coach Scariolo over stuur en Tuuuuuttt ...Tuuutttuuttt ...en tuuuuttttt en nog eens tuuuttt van heel ver  aan komen lopen en patsz T- Fout.

En dan als uitleg geven aan coach Scariolo waar ondergetekende het ook kan horen werd vrij geluid weer gegeven. De Reff zei -- Ik Heb Geen Regel om die bal aan u te geven coach.

Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarieeeee Koeeeeeeeeeekk

Jaaaaa Larie Koek.

U en jij en uwer 2 x andere collega`s fluiten meteen het spel en de bal is DOOD volgens regel boek. 

Duszzz is bal dood en de spel ook. Er is het moment van om na te denken en HERSTELBARE beslissing moment in de wed. 

Waaaaaaant  de bal is nog NIET in het spel en dus U kunt gaan kijken en uwer beslissing HERROEPEN van Sorry verkeerd gezien dus HERSTELLEN we de fout van de Tafel en ook onze verkeerde beslissing.

Dus werd de bal SCHEEEEENELLL naar de zij kant gestuurd en de bal ingenomen en toen was coach Scariolo woest.

Niet aankomen zeiken van ik heb geen touw om vast aan te klampen beste reff. Die had u wel namelijk.

Photo -- fiba.basketball

Dus werd er na de 1 x vrije worp door gegaan en het was 68 - 61 op dat moment en wie anders dan Juancho die zijn 7 x de 3- punter raak schiet voor zijn team Spain en het marge weer naar 10 - punten brengt. Het is de bal verliezen die France de das omdoen zo naar het einde van deze The Final in Berlin. De marge gaat naar 12 - punten voor Spain op het bord en blunder gaat door van de grijze zebra`s op het parket.

Waar in de aanval van Spain is Lorenzo Brown die met zij voet weg glijd en valt waar Thomas Hertuel te laat is om hem te verdedigen en Lorenzo valt op de grond en dat gebeurt voor de ogen van DIE freeking zebra in grijs die daar stond aan die kant. Thomas Heurtel raakt Lorenzo Brown NIET en hij glijd weg en valt en de scheids zegt Tuutt ...fout.

Daar word Heurtel zo boos over en die val is ook duidelijk te zien dat Heurtel niet aanraakt waar hij ook weg loopt  en aan de 4- dagse van Berlijn begint op het parket en dus Tuuuutt en de tuuuuttt en de tutuutut en zo voort en dus ook een T- fout op zo een moment in de monney time fase wedstrijd waar het marge maar 12 - punten is.

Photo -- fiba.basketball

Het zij zo en de FIBA Refss van deze EuroBasket en basketball is geen goede combinatie geweest deze keer. De goede wedstrijden daar gelaten natuurlijk en dat waren er wel ook.

Met deze trammelant en stop de klok fouten kantelt deze The Final en loopt dood naar het einde en zo wint dan Spain ook zo als gezegd met 88 - 76 en is Spain The EuroBasket  Chaaaampszzz.

Spain: Lorenzo Brown 14 points, 11 assists, Jaime Fernandez 13 points, 2 assists, Willy Heranangomez 14 points, 8 rebounds, Juan Hernangomez 27 points (7/9 three point), 5 rebounds

France: Evan Fornier 23 points (4/8 three point), 3 rebounds, 2 assists, Thomas Heurtel 16 points, 7 assists, Guerschon Yabusele 13 points, 2 rebounds, 6 assists 

Stats -- basketfaul.com


Wij van LuluHoops Basketball web site feliciteren coach Scariolo en Staff en de spelers van Spain met deze Kampioenschap.


De  TISSOT  MVP van The Final Game is Junacho Hernangomez.

 Photo -- twitter.com/EuroBasket

De  TISSOT MVP van EuroBasket 2022 is Willy Hernangomez.

               Photo -- twitter.com/EuroBasket


De  TISSOT All Star 5 van de EuroBasket 2022 

Dennis Schröder (Germany), Lorenzo Brown (Spain), Giannis Antetokounmpo (Greece), Rudy Gobert (France) 

The #EuroBasket 2022

All-Star 5: 🇩🇪 Dennis Schroder 🇪🇸 Lorenzo Brown 🇬🇷 Giannis Antetokounmpo 🇪🇸 Willy Hernangomez 🇫🇷 Rudy Gobert

Photo -- fiba.basketball// twitter.com/EuroBasket

Twitter.com/EuroBasket

The final standings of the FIBA EuroBasket 2022 are as follows:

1. Spain
2. France
3. Germany
4. Poland
5. Greece
6. Slovenia
7. Finland
8. Italy
9. Serbia
10. Turkey
11. Ukraine
12. Croatia
13. Montenegro
14. Belgium
15. Lithuania
16. Czech Republic
17. Israel
18. Bosnia and Herzegovina
19. Estonia
20. Bulgaria
21. Georgia
22. Netherlands
23. Hungary
24. Great Britain


Het is wel lang zo 15 dagen lang bijna verslag te doen van deze EuroBasket2022 en wij van LuluHoops Basketball hebben het graag gedaan.

Het is Basketball volgen LuluHoops.

Het is maar een weetje dat wij de enige web site waren die verslag deden van deze EuroBasket hier in Holland. Anders dan die flits berichten op dunn Facebook en dunn Twitter.

Toch ...

Photo  -- twitter.com/EuroBasket


Dan rest nog de editie van EuroBasket 2025. Dat word weer gehouden in 4- landen gezamelijk de Groep`s wedstrijden en de Finale wedstrijden is in handen van Latvia.

The co-hosts of the FIBA #EuroBasket 2022 passed the torch to the organizers of the 2025 edition of the competition, which will be held in Cyprus, Finland, Poland and Latvia, in an official handover ceremony.



Bron -- basketfaul.com

            fiba,basketball

Door                         LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten