zondag 11 september 2022

EuroBasket 2022 ... Sweet Sixteen Day -2


Photo -- twitter.com/EuroBasket

De tussen ronde en dat heet dus Sweet Sixteen begon op Zaterdag middag met een bangggggg ...

Het dreunde zo erg dat het ook `s avonds ook nog gevoeld werd in de evening game die tussen Spain tegen Lithuania.

Die bang was daar en begon Turkiye tegen huize favosz France met Rudy Gobert die zijn team leidend voor ging. Wat deed Turkiye met coach Ergin Ataman tegen nou bar weinig. In de eerste helft geen basketball die Sweet Sixteen waardig was.

Elke beslissing van de scheidsen in twijfel nemen. Elke bal ter discussie brengen en gaan klagen bij de leiding van de wedstrijd. Maar klagen door coach en de Staff en zekers de spelers op het parket. Daar wist Gobert en Co wel raad mee.

Maar klagen en niet met de wedstrijd bezig zijn. Het is France waar je tegen speelt. Sooo whaaaat als je protest afgewezen is. 

FIBA dit en FIBA dat. 

We gaan naar CAS.

Al ga je maar de maan en van daar uit naar MARS of naar andere Galaxy. 

De afgelopen 2 Off dagen waar je rust hebt en ja je moet verhuizen ben je NIET bezig met je tegenstander op de eerste wedstrijd van de dag om 12.00h op dunn middag en dat is France, Je weet wel ..verliezend Finalist van de Olympische Spelen tegen Team USA.

Je komt dan 16 -Punten achter te staan na de eerste helft. Je vergeet te spelen en je verdedigd niet en ja Shane Larkin is gebllasseerd afgehaakt maar Bugrahan Tuncer is er wel. Na de rust laat je alles vallen en ga je WEL basketballen op het parket en dat eist veel energie en kracht van je spelers en je moet op boxen tegen Rudy Gobert en dat kan je jonge center Alperen Sengun nog niet.

Hoe dan ook en wat dan ook kom je in de derde kwart op stoom en door dat Bugrahan Tuncer naast 2 x 3- punters die hij raak schoot in de 2è kwart begint hij scherp te schieten en hij schiet op rij 4 x raak van achter de 3- punters lijn en je geeft France en Gobert een dreun waar hij zijn 4è fout tegen aan loopt.

Het komt toch op aan de laatste kwart en dus de 4è kwart is dan belangrijk waar Turkiye met een Bang komt en als je 77 - 75 voor staat en er staat nog maar iets van 0.19 secondes te spelen en scheidsen fluiten een U- fout tegen France gaat Cedi Osman naar de vrije worp lijn.

Duszzz denk je 2 x raak is het dan 79 - 75 voor Turkiye en dan mag je de bal ook nog in nemen aan de zij kant dus heb je ook nog bal bezit.

Nikszzzzzzzzzz ... Cedi Osman schiet 2 x vrije worpen MIS is dus nog steeds 77 - 75 voor Turkiye. Dan neemt Turkiye de bal in van af de zij lijn en maken een stomme inbounds fout en de bal gaat naar France.

Wat er dan gebeurt in die laatste secondes is een verhaal uit sprookjeszzz boeket verhalen verteller. Hoe en wat kan ondergetekende u niet vertellen maar het is Rudy Gobert die met een Tipp In gelijk maakt op dunn laatste reguliere wedstrijd secondes en het gelijk staat op 83 - 83 dus Over Time.

Laat maar waaien die Over Time. 

Nie meer belangrijk en dat is ook zo en vakkundig en eigenhandig met 4 - fouten loodst Gobert zijn team langs zij Turkiye in die Over Time en winnen met 87 - 86.

Dan was de tijd voor dunn 2è wedstrijd van de dag en die was tussen Slovenia die van Lukaaaaaaaaaaa en Co tegen onze Zuiderrr Buuf ... Belgian Lions. De bonds coach van Belgium en dat is coach Gjergja zei voor af tegen de perszzz muskieten zo als ondergetekende over de vraag van hoe hij Lukaaaaaa moest gaan verdedigen.

Hij zei --- Lukaaaaaaaa ... Doncic dus moet je opsluiten in een kast in de kleedkamers en de sleutel er van moet je weg gooien. Anders kan je hem nie verdedigen --- zei hij.

Dat was ook te zien en dat deden de Belgen ook en de Staff en iedereen bij Slovenia waren de hele wedstrijd op zoek naar die sleutel van het kastje waar Luka opgesloten was en Belgium heeft Slovenia knap lastig gemaakt tot aan de laatste 4 - min. van de 4è kwart van deze wedstrijd.

Toen vond iemand van Slovenia de sleutel van de kast waar Luka opgesloten was en Luka was weer vrije en zo won Slovenia met Luka die weer boven 30- punten noteerde van Belgium met 88 - 72.

Den voor avond wedstrijd was die van Germany tegen Baklava van Montenegro in Mercedes Benz Arena. Voor deze treffen omgedoopt tot EuroBasket Arena Berlin. Ach jaaaaa ... het zij zo en Dennis deed wat hij moest doen en zo als Germany speelt kwamen zij voor met iets van 27 - punten.

 Baklava  geeft je energie en vleugels .... dat is wel een hippe spreuk nie waar . Dat moet een SLOGAN moeten gaan worden. Misschien dat ondergetekende daar de PATENT van vraagt.

Maar als je zo veel voor staat en je gaat relaxt door dan komt Montenegro terug tot 3 - punten met iets van 24 secondes te gaan in de wedstrijd. Dat is dan Dee Jee Vuu 

Deze film is vandaag nog herhaald  zou je zeggen en toch blijft Germany bij de les en wint deze wedstrijd met 85 - 79.

De andere topper den dag was de wedstrijd Spain tegen Lithuania. Daar werd Spain zo hard aangepakt dat zij ter nouwer nood ontsnapten aan uitschakeling. Het werd verlengen op  83- 83 en het is Lorenzo Brown die Spain er door heen sleepte.

Jaaaaaaaa wel mensen. 

Uuuuu leest het goed Lorenzooooo Brown en dat is heel erg Spaaaaaaaaaaans naam bij Spain. 


What a finish. Spain take the OT victory in the battle of European basketball giants and advance to the Quarter-Finals for the 21st time in a row! 🇪🇸⚔️🇱🇹


Photo -- twitter.com/EuroBasket

Zo zie je maar dat als je het als land nog niet hebt dat je toch ergens EXTRA krachten vandaan moet gaan halen en Lorenzo Brown is ook zo een typische Spaanse naam in de Nationale Basketball Team van Spain. Brown heeft eigen handig in die Over Time 12 - Punten gemaakt en er voor gezorgd dat Spain deze wedstrijd won met 102 - 94.

Zo heeft Spain voor de 21 x op rij de Kwart Finale bereikt van Europesche Kampioenschap en dat is meer dan wijlen USSR van wel eer en zeg maar Rusland.


Rest nog de tweede deel van Sweet Sixteen op Zondag.


SUNDAY, SEPTEMBER 11
EuroBasket Arena Berlin
66
C2-D3
12:00 
Ukraine - Poland
86-94
64
D2-C3
14:45 
Finland - Croatia -- Lauri Makkanen //43 - P - 9-Reb. - 3- Assists
94-86
68
D1-C4
18:00 
Serbia - Italy -- Schoking Stunt -- Italy Kicksz Srbija Out Off EuroBasket
86-94
62
C1-D4
20:45 
Greece - Cze. Rep.--  Antetoukunmpo Double- Double 27-P 10 -Reb
94-88




Bron // Scheduel -- basketfaul.com


Door                                 LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten