EuroBasket 2022 ... The Wall

Photo -- google.com

De Kwart Finales van Euro Basket.

Het is het muur van Berlijn van wel eer. Of is het The Wall de befaamde song van Pink Floyd.

Het is wel good old Deefenszz ... die doorslag gaf in beide wedstrijden op Dinsdag avond. Ondergetekende schrijft niet zo maar en zegt niet zo maar dat het basketball is van Noord - Pool Cirkel.

Maar Draaf ... Draaf ... Ren ... Ren ... Ren en schieten van heel ver.

Dat noemen ze basketball en is afgekeken van K ... me Dt -- NBA.

Maar Stepp Back en dribble en maar dunn bal weg flikkeren en maar zien of het raak is.

Maar geen verdediging. Niet je man Close Out maken niet Out Boxing niet Slides Verdediging en plakken aan je man. Product van  NBA basketball waar je geen Help Side mag geven aan de kant van de bal.

Luka ...Doncic dus niet binnen 2- jaar zulke armen gehad als een en ander gereguleerd toegelaten werd.

Toch ...

Wie is ondergetekende en daar heeft Europa de oude continent ook last van en gaan spelers als Markkanen dat ook doen bij Finland. Anders mis je de trein nie waar.

Daar was dus de eerste treffen tussen Spain tegen Markkanen van Finland op het parket in de eerste treffen van Kwart Finales op Dinsdag avond.

Die zelfde Markkanen had in de eerste helft 7 x een 3- punter raak en begon Finland de eerste kwart fel en draaf en draaf tempo waar er 30 - punten gemaakt werden door Finland en Spain kon daar maar 19 - punten tegen noteren. Ga een enindjee fietschen aub. 30 - punten in een kwart tegen.

Waar is je defens en maak fouten om spel en tempo te stoppen ie waar. Toen kwam Good Old Rudy ... Fernandez het parket op en met zijn ervaring en Old Fox en defensz kwam de herstel bij Spain en de kwart was 24 - 22  ook hoge scores maar voor Spain en met deze cijfers is de rust stand 52 - 43 nog steeds voor Finland.

Het is wel van andere kant kijken en weten dat je moet gaan verdedigen en dat begreep oude foxx Rudy Fernandes en Willy en Juancho Hernangomez broeders. De fakkel hebben overgenomen van die andere 2- broers bij Spain.

Het is Willy - de oudste - die onder de borden ging heersen en daar kwam ook Rudy bij en hij sprong op elke bal op het parket die dwarrelde en uit ging en Rudy ging er achter aan in de derde kwart.

Zo laat je defensz zien en ga je verdedigen em de derde kwart is dan geheel omgekeerd waar die met 30 - 15 de kwart stand voor Spain is. Hier is te zien en de spreiding van Mannen basketball  van The Boyszzz Off The Hood basketball en met 73 - 67 eind stand van die derde kwart is er nog 10 min. te gaan in deze wedstrijd.

Markkanen en coach Tuovi van Finland hadden nog een zegje te zeggen en dat deden ze begin vierde kwart en kwamen terug qua score in de wedstrijd dichter bij waar qua spel niets te zien was en Spain had de wedstrijd nu onder controle.

Het was en is Rudy ... Fernandez die van heel ver 3- punters scoorde en op elke bal dook op het parket en hij liet zien dat er verdedigd moet gaan worden in basketball wedstrijd en niet maar moet schieten van heel ver en zo wint Spain met 100 tegen 90 van Finland en zijn de eerste Halve Finalist van deze EuroBasket.

"Old Man" brought the tour to Spain!

Spain: Lorenzo Brown 10 points, 4 rebounds, 11 assists, Rudy Fernandez 11 points, 5 steals, Dario Brizuela 14 points, 2 assists, Willy Hernangomez 27 points, 5 rebounds, Juancho Hernangomez 15 points, 4 rebounds

Finland: Sasu Salin 11 points, 3 rebounds, Mikael Jantunen 18 points, 2 rebounds, 2 assists, Alexander Madsen 13 points

Laat op den avond was de tweede wedstrijd in de Kwart Finale van deze EuroBasket 2022 en die ging tussen Germany tegen Greece.

Na dat Turkiye naar huis is en ook Lithuania naar huis is en Srbija ook naar huis is en wel Knockedd Out voor de rest is dus de kansen voor homme team Germany en ook voor Greece met hun sterren als Sloukas en Calathes de weg beetje vrij om zo naar The Final door te lopen.

Het is niet makkelijk dan ondergetekende het schrijft. Eerst moet je deze wedstrijd winnen nie waar en Germany met Dennis ... Schroder dus en coach Gordi Herbert die een team heeft gemaakt van al deze sterren van Germany zijn niet makkelijk te verslaan in Mercedes Benz Arena te Berlin waar 14.000 Fans daar opkwamen dagen en geeeeeeeeeeweldige atmosfeer was.

Heeft iemand hier in Holland deze wedstrijd LIVE gezien op dunn Tveeee ...

Nee denkt ondergetekende het nie en is maar zo maar voorbij gegaan en zegt de guru van de schrijvende basketball pers dat het een Onbegrepen coach was.

Hmm ... onbegrepen of  nie genoeg gedaan om.

Wie is ondergetekende nie waar.

Germany en Dennis begonnen hard aan de eerste kwart en waren meteen scherp met schieten en ook van heel ver weg.

Meteen zeggen dat Germany maar 3 - min. in deze wedstrijd achter gestaan en hebben altijd voorgelegen. Germany won met 107 - 96 en dat is weer draaf en draaf basketball en zij schoten 17 op 31 schoten raak van achter de 3- punters lijn. Dat is dan 55 % aan 3- punters precentage en als je dan nog 16 - tegen 11 Aanvallende Rebounds pakt daar kan geen NBA team tegen op nie waar.

Dennis en Co begonnen zo fel dat zij in de eerst 4 min. in de eerste kwart 4- op - 4 raak schoten achter de 3- punters lijn en na 5 min. was daar de 5- op 5 aan 3- punter raak en we zagen 19 - 9 voor Germany en coach Itudis vlucht naar de time - out. Na de kruiden thee op de bank is Wagner die een 3- punter raak schiet en dat is 7 op 8 raak van Germany van achter de 3- punters lijn en nog steeds in de eerste kwart van deze wedstrijd.

Het is Antetekoumpo ... Giannis dus die vast klampt en de ring op zoekt en zo met deze draaf tempo is het 31 - 27 einde eerste kwart voor Germany.

Het is dan die verdediging die aan komt en brood nodig is. Zonder defens kom je nergens nie waar. Antetekoumpo is daar en harde defens  laat zich zien in de tweede kwart. Het word gelijk op 44 - 44 zo midden tweede kwart zien we de strijd van Sloukas en Papanikolau bij Greece. Waar Giannis de vrije worp lijn op zoekt en zo Greece voor komt in deze tweede kwart en Germany is in problemen.

Het is Obst van Germany die weer 3- punters raak schiet en zo de crisis oplost voor Germany en toch gaan we naar de rust in met ver schot van Sloukas met Linkszz handje de bal raak at the buzzerr en zo is de rust stand 61 - 57 voor Greece.

Ondergetekende had al lang Turkish Thee opgestuurd naar Berlin en dat kwam terecht bij coach Gordie Herbert en dat gaf rust en kracht en energie waar Germany weergaloos begon aan de derde kwart.

Zij schoten zo veel raak en begonnen fel dat zij een run plaatsten van 12 - 1 en met nog maar 4- min. gespeeld te hebben in de derde kwart. De stand was 69 - 62 van daar uit werd de run uitgebreid naar 20 - 1 en was de stand 77 - 62 geworden.

Aan het einde derde kwart zien we dat de kwart stand 26 - 10 voor Germany.  Giannis  Antetekoumpo die wat terug doet en met een marge van 12 - punten de vierde kwart ingegaan word met 74 - 62.

Vierde kwart is dan nog die energie vinden en hard werken en je eer verdedigen nie waar. Waar coach Itudis zijn laatste time - out pakt van deze wedstrijd voor zijn team is het 92 - 78 en moeten nog iets van 7 - min. nog te spelen. Het is zo hard dat Giannis  Antetekoumpo zijn 2è UN- Sport - Fout krijgt en weg wezen naar de douches. Zo is weer een dreun aan Greece gegeven op het parket door Germany en door coach Gordie Herbert.

Als Germany hun 100 è - punt op het score bord noteren is daar nog maar 4- min. te spelen en daar word weer een U- fout gefloten tegen Greece.

In die tumult gaat Dennis Schroder dus bek vechten // Trashhh Taaalkedd  met de bank van coach Itudis en eigenlijk met zijn assistent coaches en zo krijgt Schroder zijn 2è T- Fout en ook hij mag gaan douchen.

Het is wel hard strijden en hard werken en als wij hier in Holland deze wedstrijd gemist hebben dan moeten we echt achter onze oor gaan krabben wat we doen hier in Holland.

Waar Germany de voorsprong naar 22 - punten bracht in de wedstrijd gaat deze vierde kwart naar Greece met 25 - 24 maar Germany weet wel te winnen met een geweldige spel en strijd met 107 - 96 en gaat weer een favoo team voor eind zege naar huisz.

Germany: Dennis Schröder 26 points (3/6 three point), 3 rebounds, 8 assists, Daniel Theiss 13 points, 16 rebounds, Johannes Theimann 10 points, 3 rebounds, Frank Wagner 19 points (5/7 three point), 4 rebounds, Andrea Obst 19 points (5/7 three pointers), 4 rebounds

Greece: Giannis Antetekounmpo 31 points, 7 rebounds, 8 assists, Tyler Dorsey 13 points, 4 rebounds, Giannoulis Larentzakis 18 points (4/4 three point), 4 rebounds

Toen we zagen dat Italia wonnen van Sirbija en dus hun naar huis stuurden gingen de spelers van Italia feesten op de kosten en met de bak pasje van Gianmarco Pozzecooo.

Na deze enerverende wedstrijd Germany tegen Greece vroeg Dennis aan zijn coach Gordie Herbert bij de pers co. ook zijn bank pasje.

Helaas voor Dennisz en Co ... was coach Herbert 3 x gescheiden en zijn Bank Pasje Limiet Ge Canseld.