zaterdag 9 april 2022

EuroLeague Women ... Final 4


Photo -- twitter.com/euroleaguewomen

Het is dan maar zo.

Nieuws is fast lane en dendert door waar ULEB .. bijna dood is. 

Tango Bourges The Champszz zijn van de 2`e Cup voor dames basketball.

UMANA Reyer Venezia uit Italia  daar laks aan heeft.

FIBA - Europe daar weer onverschillig staat te kijken.

Wat is dan over ... juist de top Womens Basketball der Europa en dat is EuroLeague Women Final Four in ULKER Sports And Event Hall te Istanbul die  uitverkocht was al weer. Dat is dan 2 x in de week dat 14.000 Fanszzz daar in die Hall zitten.

Photot -- basketdergisi.com

Het is Fenerbahce Safiport die meteen de ring op zoekt na de tipp off. Alina Lagupova is tref zeker en nog fris van achter de 3-p lijn en de ballen vallen en is het draaf tempo in de eerste kwart. Daar past USK Praha zich ook aan en is het gezellie run and gunn en flikker maar raak en we zie n 28 - 23 voor Fenerbahce Safiport einde eerste kwart.

Dan na de thee is Praha tref zeker en nog frisser dan Fenerbahce Safiport met de aanvals rebound en 2è kansen na de aanvals rebounds is USK Praha die een dreun geeft aan Fenerbahce Safiport waar zij de rust in gaan met 45 - 38.

Het sleutel is doubble - teaming aan Alina Lagupova en doet USK Praha dat dan ook goed na de rust in de derde kwart en brengen het vershil naar doublle punten waar we 54 - 41 op het bord zien voor USK Praha.

Photo -- twitter.com/euroleaguewomen

Als je Alina Lagupova aan banden legt is dan Amanda Zahui die Power Women die opstaat. Energie en defensief Power de schoten inleggertjes zien we onder het bord aan einde derde kwart. Het is  63 - 59 en nog 10 min. vierde kwart te spelen we have new ball game.

Die energie en Power Women  Amanda Zahui voor op dendert Fenerbahce Safiport door waar we een 13 - 0 run zien aan hun kant. Dat zegt tegen ons dat we ergens midden vierde kwart zitten en Fenerbahce Safiport staat voor met 72 -64. 

USK Praha doet natuurlijk haar effort om terug te komen met full court press en druk naar voren en op de bal maar Fenerbahce Safiport onder leiding van Amanda Zahui laat hun opponent niet dichterbij komen en winnen deze Semi - Final van USK Praha met 83 - 74. Dit is de 4 è keer dat Fenerbahce Safiport in The Final staat van Women EuroLeague.


Photo -- twitter.com/euroleaguewomen

Eerder op dun avond ..zeg maar in de na middag was dus ook de eerste Semi - Final van de dag. Die ging tussen Perfumerias Avenida Salamanca - Spain tegen Sopron Basket - Hungaria.

Bij Perfumerias Avenida speelt zo als we weten onze star Emese Hof. Zij heeft haar best gedaan en stond in de slot minuten WEL op het parket. Kreeg van haar coach Roberto Ineguez het vertrouwen.

Waar ondergetekende wel krietisch moet zijn. Waarom ... Emese Hof ... eehhh ondergetekende mag Emese zeggen hoopt die dan.

Als je nog 1.20 min. te spelen hebt en je bent op het parket en je stuurt de Comming Star van Europese basketbal en Center Bernadette Hadar de bos in 3 x en je gaat naar de vrije worplijn moet je beiden ballen raak schieten.

Om te weten dat jouw team maar met 6 punten achter stond en je schiet beide ballen raak dan geef je zo een dreun aan Hadar en Co en nog met 1.10 min. te spelen is het dan een New Ball Game.

Maar ervaring nie waar. Gooit in je bagage en knoop het in je oor als oorbel en je bent nu in het Womens EuroLeague aan het spelen. Vertrouw meer op je zelf en je MOET er staan van af nu.

Anders komt ondergetekende langs en je mag 40 x Push Upszz doen.

Toch ...

Wat er dan over blijft is dat Sopron Basket deze wedstrijd wint  met 74 - 69 en dus de tegenstander is van Fenerbahce Safiport in The Final komende Zondag avond in ULKER Sports And Event Hall te Istanbul.

Photo -- fiba.basketball/euroleaguewomen

Zondag 10 April is The Final Day van deze EuroLeague Women. Het is dan om 13.00h de wedstrijd om de 3è en 4`e plek. Die gaat dus tussen USK Praha tegen Perfumerias Avenida.

The Final is dus tussen Fenerbahce Safiport tegen Sopron Basket en die wedstrijd is dan om 16.00h. Alle tijden zijn Nederlandse tijden.


Bron -- fiba.basketball/euroleaguewomen

            basketdergisi.com

https://www.fiba.basketball/euroleaguewomen/21-22/news/fenerbahce-safiport-light-it-up-late-to-reach-the-title-decider

https://www.fiba.basketball/euroleaguewomen/21-22/news/deja-vu-as-brooks-leads-sopron-basket-to-final



Photot --fiba.basketball/euroleaguewomen


Door                          LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten